Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avioane ale coaliţiei antijihadiste au distrus în Irak un amplasament folosit de Statul Islamic

avioane

Avioane ale coaliţiei antijihadiste conduse de SUA au distrus în Irak un amplasament folosit de gruparea Stat Islamic (SI) pentru producerea armelor chimice, a declarat marţi un general american, citat de AFP.

Potrivit generalului Jeffrey Harrigian, comandantul operaţiunilor aeriene americane în Orientul Mijlociu, locaţia distrusă este o uzină farmaceutică transformată în facilitate militară, iar acolo s-au produs probabil muniţii pe bază de clor şi gaz muştar.

Citește și: Italia a refuzat peste 60% din solicitările de azil în primele opt luni ale acestui an

Existenţa acestei facilităţi demonstrează 'încă o dată dispreţul flagrant al Daech (acronimul arab al grupării SI n.red.) faţă de legile şi normele internaţionale', a declarat generalul american în timpul unei videoconferinţe cu presa.

El a precizat că raidul în urma căruia a fost distrusă respectiva unitate, situată în apropierea oraşului irakian Mosul, a fost efectuat luni de avioane de atac la sol şi de un bombardier B-52.

Pentagonul a difuzat şi o înregistrare video cu acel raid, în imagini observându-se cum mai multe clădiri masive sunt distruse printr-o serie de explozii.

Potrivit Departamentului american al Apărării, gruparea SI a folosit deja muniţii pe bază de clor sau gaz muştar. Şi inspectorii ONU au confirmat că jihadiştii au utilizat gaz muştar cel puţin într-un caz, respectiv pe 21 august într-un atac la Marea, oraş din nordul Siriei, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.