Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia a refuzat peste 60% din solicitările de azil în primele opt luni ale acestui an

www.panorama.com.al
refugiati imigranti

Creşterea numărului de solicitări de azil respinse intră în contradicţie cu relatările migranţilor care îşi riscă viaţa să traverseze deşertul şi marea pentru a ajunge în Europa, a afirmat marţi o organizaţie umanitară cu sediul la Roma, relatează Reuters.

Italia a refuzat peste 60% din solicitările de azil în primele opt luni ale acestui an, a afirmat organizaţia Medici pentru Drepturile Omului (MEDU).

Citește și: Trenul care a deraiat în Spania avea o viteză mult peste limita legală

Anul trecut, autorităţile italiene au respins 58% din cererile de azil, şi 39% în 2014, aminteşte organizaţia neguvernamentală.

În interviuri realizate cu 1.000 de migranţi africani care au ajuns în Italia, MEDU a afirmat că numai 10% dintre africanii proveniţi din vestul continentului au declarat că au plecat de acasă din motive economice. Restul au invocat persecuţii din motive religioase sau politice, violenţă în familie, război civil, orientare sexuală sau alte probleme drept motive pentru care şi-au părăsit ţările.

Niciun migrant provenit din estul Africii nu a afirmat că a plecat din cauza sărăciei.

'Dacă migranţii sunt dispuşi să-şi pună viaţa în pericol pentru a face această călătorie spre Europa, asta înseamnă că nu au alternativă', a declarat coordonatorul MEDU, Alberto Barbieri.

Peste 90% dintre cei intervievaţi au declarat că au fost victimele violenţei extreme - tortură sau tratament inuman - fie în ţara lor, fie de-a lungul rutei migranţilor, a precizat MEDU, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.