Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avioane de luptă turceşti au încălcat spaţiul aerian al Greciei

avion

Şase avioane de luptă aparţinând Turciei au intrat miercuri în spaţiul aerian naţional al Greciei dinspre nord-est, centrul şi sudul Mării Egee, au declarat responsabili din Ministerul elen al Apărării, potrivit site-ului AirLive.net. 

Avioanele turceşti erau însoţite de o altă aeronavă ce nu dădea impresia că ar face parte din această formaţiune. În timpul incidentului de miercuri, aparatele Turciei au comis circa 20 de încălcări ale spaţiului aerian al Greciei, indică, sub rezerva anonimatului, aceiaşi oficiali de la Atena, potrivit cărora două dintre aparatele de zbor aveau arme la bord şi că un duel aerian ar fi avut loc. 

Cu toate acestea, avioanele militare ale Turciei au fost interceptate şi escortate de şase avioane de luptă elene, conform AirLive.net, fără alte detalii cu privire la acest incident. 

Însă recordul în materie de încălcare a spaţiului aerian al altor ţări îl deţine Rusia. Numai în acest an, conform situaţiei de la 31 martie, avioane de luptă ruseşti au survolat de 944 de ori spaţiul aerian al Japoniei. Potrivit Ministerului nipon al Apărării, aceasta este cu 16% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

NATO în genere a constatat că după declanşarea crizei în Ucraina în februarie 2014 avioanele de luptă ale Rusiei hărţuiesc constant spaţiul aerian occidental, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.