Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avioane invizibile pe radar de tip F-35 din dotarea forțelor SUA au fost folosite pentru prima dată într-o misiune de luptă

www.tvzvezda.ru
avioane

Avioane invizibile pe radar de tip F-35 din dotarea forțelor SUA au fost folosite joi pentru prima dată într-o misiune de luptă, bombardând un obiectiv al insurgenților talibani în Afganistan, au declarat oficiali americani, informează site-ul publicației Stars and Stripes, scrie Mediafax.

Totuși, Statele Unite nu sunt prima țară care utilizează F-35 în misiuni de luptă. Israelul a anunțat încă din în luna mai că efectuat atacuri aeriene cu această aeronavă de generația a cincea.

Avioane F-35B ale Corpului Pușcașilor Marini, care au decolat de pe nava de asalt amfibiu USS Essex, au atacat o țintă statică din Afganistan, potrivit informațiilor comunicate de Comandamentul Central al Forțelor Navale SUA și de Corpul Pușcașilor Marini. Comandatul forțelor terestre din zonă a evaluat atacul aerian ca fiind un succes, au precizat autoritățile militare americane.

Citește și:Reporter GSP, BRUSCAT de bodyguarzii fiului lui Liviu Dragnea: 'Dacă eşti de la presă, pune-ţi ceva-n piept!'

Varianta F-35B, folosită de Corpul Pușcașilor Marini din SUA, poate decola pe o distanță scurtă și poate ateriza vertical.

Programul de dezvoltare al avionului F-35 a fost marcat de numeroase probleme tehnice, întârzieri și depășiri ale costurilor, și este considerat ca fiind cel mai scump program militar din istoria Statelor Unite. Se estimează că Pentagonul va plăti peste 400 de miliarde de dolari pentru cele 2.456 de avioane F-35 pe care intenționează să le achiziționeze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.