Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avion de tip An-28 care a 'dispărut' de pe radare în Rusia, a fost găsit în regiunea Tomsk, Siberia

http://www.rumaniamilitary.ro
avion Antonov AN 26

Un avion de tip An-28 care a ”dispărut” de pe radar vineri în regiunea Tomsk, în Siberia, cu 17 persoane la bord a fost localizat şi s-au observat supravieţuitori, anunţă serviciile ruse de salvare, relatează AFP, citat de news.ro

”Locul în care avionul a aterizat de urgenţă a fost localizat. Au fost văzuţi supravieţuitori”, a anunţat într-un comunicat Ministerul regional al Situaţiilor de Urgenţă.

Avionul a ”dispărut” de pe radar cu cel puţin 13 persoane la bord, vineri, în regiunea Tomsk, în Siberia Occidentală, potrivit agenţiilor ruse de presă, care citează autorităţi locale.

Autorităţi regionale au anunţat că avionul, care asigura o legătură între oraşul Kedrovîi şi Tomsk, ”a încetat să mai comunice şi un semnal de ajtor a fost detectat”.

”Avionul ar avea 17 persoane la bord, inclusiv trei membri ai echipajului şi patru copii”, se arată înrr-un comuncat.

Două elicoptere de tip Mi-8 au fost trimise în căutarea avionului dispărut.

Potrivit serviciilor de salvare, citate de agenţia de presă Interfax, semnalul de salvare a fost emis către ora locală 17.00 (16.00, ora României).

Rusia şi-a îmbunătăţit securitatea aeriană din anii 2000 încoace, pe măsură ce principalele companii din ţară au abandionat aeronave sovietice şi le-au înlocuit cu avioane mai moderne.

Probleme de mentenanţă şi de respectare a regulilor de securitate ridică, însă, în continuare probleme, mai ales în zone izolate ale ţării, unde avioane şi elicoptere asigură legături.

Un avion de linie de fabricaţie sovietică, de tip An-26, s-a prăbuşit săptămâna trecută în Peninsula izolată Kamceatka, iar toate cele 28 de persoane care se aflau la bord au murit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.