Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avion deturnat: Un atacator ameninţă că se aruncă în aer/ UPDATE: Cine este atacatorul

avion egipt

Pilotul avionului operat de compania EgyptAir deturnat în Cipru a fost ameninţat de un pasager, care a spus că-şi va detona centura cu explozibili, transmite marţi Reuters, potrivit Agerpres.

Postul de radio cipriot a anunţat la rândul său că se crede că la bordul avionului există un atacator care are asupra lui o centură cu explozibili, iar forţelor de poliţie li s-a cerut să se îndepărteze de aeronavă.

Pasageri egipteni aflaţi la bordul avionului companiei Egypt Air deturnat marţi dimineaţă în Cipru au fost eliberaţi la Larnaca, transmite France Presse, care citează postul public de televiziune cipriot. 

Surse cipriote au declarat pentru cotidianul israelian Haaretz că ar fi fost eliberaţi circa 18 pasageri. 

Avioane ale forţelor aeriene israeliene au fost ridicate de la sol pentru a se asigura că spaţiul aerian israelian nu a fost încălcat. Măsura reprezintă o procedură de rutină, scrie Haaretz. Avioanele israeliene s-au întors deja la bază şi au aterizat în momentul în care a devenit clar că avionul egiptean s-a îndepărtat de teritoriul israelian, mai scrie publicaţia citată.

Între timp, Ministerul Aviaţiei Civile din Egipt a confirmat că zborul 181 al companiei EgyptAir, care efectua o cursă între Alexandria şi Cairo, cu 81 de persoane la bord, a fost deturnat de un pasager care a susţinut că are asupra lui o centură cu explozibili.

Vezi şi: Avion de pasageri, DETURNAT de o persoană înarmată/ UPDATE

UPDATE 1: Compania EgyptAir a anunţat că, în urma negocierilor cu atacatorul, a obţinut eliberarea tuturor pasagerilor aflaţi la bordul avionului deturnat în Cipru, cu excepţia a cinci cetăţeni străini (care nu sunt egipteni) şi a membrilor echipajului, transmit Reuters şi AFP. 

'Negocierile cu cel care a deturnat avionul s-au încheiat cu eliberarea tuturor pasagerilor cu excepţia echipajului şi a cinci cetăţeni străini', a anunţat EgyptAir într-un comunicat de presă. 

Anterior, Reuters - care cita surse de pe aeroportul din Alexandria - transmisese că la bordul avionului deturnat se aflau opt britanici şi 10 americani.

UPDATE 2: Autorul deturnării în Cipru a avionului companiei EgyptAir care efectua o cursă pe ruta Cairo-Alexandria este cetăţean egiptean şi se numeşte Ibrahim Samaha, a anunţat marţi agenţia egipteană de presă MENA. 

Agenţia egipteană a mai relatat că bărbatul ocupa locul K38, fără a oferi alte detalii, menţionează Reuters. 

Şi televiziunea de stat din Egipt, citată de publicaţia britanică The Telegraph, l-a identificat pe individ drept Ibrahim Samaha. Sursa citată a transmis că individul ar fi cerut 'azil politic' şi un translator, în caz contrar ameninţând că îşi va detona centura cu explozibili pe care o are asupra sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.