Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Mititelu, pus la la colţ de CSM:Declaraţiile lui afectează sistemul judiciar

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a apreciat, marţi, că afirmaţiile fostului director general al Fotbal Club U Craiova SA Adrian Mititelu, lansate în spaţiul public, sunt de natură să afecteze încrederea opiniei publice în magistraţi, aducând atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor DNA şi implicit a sistemului judiciar în ansamblul său.

Citeşte şi: Lia Olguța Vasilescu, CRITICATĂ DUR: A încălcat independența justiției

 

Citeşte şi: Ludovic Orban, la ÎCCJ. Trei oameni de afaceri vor fi audiați

Potrivit unui comunicat de presă al CSM, verificările au fost efectuate de Inspecţia Judiciară la solicitarea din 29 iulie a preşedintelui Consiliului, ca urmare a sesizării Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Afirmaţiile lui Mititelu, lansate în spaţiul public prin intermediul reţelei de socializare Facebook în 25 iulie, au vizat activitatea unor procurori DNA, inclusiv a celui care a instrumentat dosarul penal în care omul de afaceri a fost trimis în judecată.

Citeşte şi: 'Suntem conduşi de PSIHOPAŢI şi condamnaţi la ratare'

"Prin acuzaţiile lansate în spaţiul public s-a indus ideea unei funcţionări incorecte şi abuzive a sistemului judiciar, în sensul că activitatea procurorilor DNA se desfăşoară cu încălcarea legii şi a principiului independenţei şi imparţialităţii procurorilor, în mod preferenţial şi nu în baza unor probe legal administrate", subliniază CSM în comunicatul de presă.

Citeşte şi: Codul Rutier se MODIFICĂ: Amenzi USTURĂTOARE pentru șoferii agresivi

Conform sursei citate, inspectorii judiciari au constatat că actele şi soluţia procurorului de caz au fost confirmate de procurorul ierarhic superior cu ocazia verificării legalităţii şi temeiniciei, apreciindu-se că rechizitoriul satisface exigenţele dispoziţiilor Codului de procedură penală.

Citeşte şi: VIDEO - Acesta este cel mai VIZUALIZAT clip pe Youtube din istorie

În acest context, s-a constatat că afirmaţiile omului de afaceri sunt "subiective şi lipsite de suport probator, de natură a influenţa în mod negativ opinia publică cu privire la integritatea procurorilor DNA".

Citeşte şi: Candidat CSM, acuzaţii grave: SRI urmăreşte judecătorii incomozi

Plenul Consiliului a apreciat că afirmaţiile lui Mititelu au depăşit limitele admisibile ale libertăţii de exprimare în raport cu activitatea magistraţilor, afectând astfel imaginea întregului corp profesional, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.