Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avion Germanwings prăbuşit în Franţa: Pilotul a încercat să intre în cabină folosind un topor

avion

Pilotul avionului Airbus A320 prăbuşit recent în Alpii francezi a forţat intrarea în cockpit folosind un topor, în condiţiile în care copilotul, aflat singur în cabina de zbor, a refuzat să deschidă uşa, relatează vineri cotidianul german Bild, care citează surse din domeniul securităţii, transmite AFP, potrivit Agerpres.

O purtătoare de cuvânt a Germanwings, compania căreia îi aparţinea avionul, a declarat că la bordul aparatului s-ar fi aflat un topor. ''O asemenea unealtă face parte din echipamentul de securitate al unui Airbus A320'', a spus ea.

Copilotul Andreas Lubitz, care se afla singur în cockpit, se pare că a prăbuşit avionul intenţionat, a declarat joi procurorul francez implicat în dosarul accidentului avionului Airbus A320 soldat cu moartea a 150 de persoane, printre care cei şase membri ai echipajului.

Vezi şi: ANUNT SOCANT: Avionul A320 prabusit INTENTIONAT in Franta

Aceste informaţii au rezultat în urma ascultării înregistrărilor de pe cutia neagră ce stochează discuţiile din cabina de pilotaj. Potrivit procurorului francez Brice Robin, în primele 20 de minute ale înregistrării se aude 'un schimb de replici amicale şi chiar amuzante' între pilot şi copilot. Apoi, comandantul pregăteşte briefingul de dinaintea aterizării la Dusseldorf, în timp ce copilotul răspunde 'laconic'. Ulterior, comandantul îi cere copilotului să preia comanda aparatului şi se aude zgomotul unui scaun care este dat înapoi.

După ieşirea din cockpit a comandantului de zbor, 'copilotul a rămas singur la comenzi' şi, în mod 'deliberat', 'a manipulat butoanele care acţionează coborârea aparatului', a declarat procurorul Brice Robin în cadrul unei conferinţe de presă. 'Copilotul a refuzat să deschidă uşa pentru a-i permite comandantului să revină în cockpit', chiar dacă acesta bătea în uşă 'violent', a spus el.

Comandantul este auzit de mai multe ori cerând să i se deschidă uşa, dar copilotul nu răspunde, a explicat Brice Robin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.