Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avion prăbuşit în Iran: Teheranul cere Ottawei informaţiile despre racheta care ar fi doborât avionul

Nature
avion prabusit iran

Iranul a cerut joi Canadei să-i pună la dispoziţie informaţiile de care dispune despre un posibil tir cu rachetă iranian împotriva avionului ucrainean care se prăbuşise în ajun în apropiere de Teheran, potrivit AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Andrei Caramitru, propunere INCENDIARĂ: toți pensionarii cu venituri peste 1200 de lei să fie obligați să plătească asigurări de sănătate

Cerând Canadei "să-şi împărtăşească" informaţiile comisiei de anchetă iraniene, după ce Ottawa afirmase că aparatul companiei Ukraine Airlines International fusese doborât de o rachetă iraniană, Ministerul de Externe iranian a invitat Boeing, constructorul american al aeronavei, "să participe" la anchetă.

Într-un comunicat publicat ca "reacţie la unele regizări dubioase", MAE iranian afirmă că "Republica Islamică Iran şi-a început ancheta cu scopul de a descoperi cauza căderii acestui avion în acord cu normele internaţionale şi reglementările" aviaţiei civile internaţionale.

Iranul, adaugă ministerul, "a invitat Ucraina în calitate de proprietară a aparatului şi Boeing, în calitate de fabricant al avionului, să participe la această anchetă".

Teheranul arată că este dispus să asocieze anchetei experţi din toate ţările care şi-au pierdut cetăţeni în catastrofă.

Tragedia aeriană s-a soldat cu 176 de morţi, în principal iraniano-canadieni, dar şi afgani, britanici, suedezi şi ucraineni.

Prezentând condoleanţele Iranului familiilor victimelor, purtătorul de cuvânt al ministerului cere de asemenea "premierului Canadei şi tuturor guvernelor care au informaţii" despre această dramă "să le furnizeze comitetului de anchetă iranian".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.