Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avionul lui Prigojin: anchetatorii ruși analizează inclusiv 'acțiuni externe' / val de speculații în Rusia

captură facebook
prigojin avion prabusit

Speculații cu privire la cauzele prăbușirii avionului în care se pare că și-a pierdut viața șeful grupului Wagner!

Există speculații majore cu privire la cauzele prăbușirii, miercuri, în nord-vestul Rusiei, a avionului în care se presupune că a murit șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, informează BBC, potrivit Rador.

Principalele ipoteze

Agenția rusă de Aviație a anunțat că acesta era unul dintre pasagerii aeronavei, alături de numărul doi din grupare, însă Kremlinul nu a confirmat deocamdată decesul celor doi. Serviciile de urgență au anunțat că trupurile tuturor celor zece persoane aflate la bordul avioului prăbușit au fost găsite.

Atenția este concentrată pe cauza producerii incidentului.

Poliția a închis zona din jurul locului prăbușirii avionului și a fost alcătuit un comitet special de anchetă de către Autoritatea Aviației Ruse. Presa rusă relatează că anchetatorii analizează mai multe teorii, inclusiv "acțiuni externe".

Ipoteza ucraineană

Anton Gerashchenko, consilier în ministerul de Interne al Ucrainei, susține pe platforma X citând canale rusești că avionul lui Evgheni Prigojin a fost doborât de un sistem de apărare aeriană. El prezintă o captură de la locul prăbușirii aeronavei pe care se văd multe găuri mici în unele părți ale avionului căzut în videoclip.

Ce spune un martor

Canalul rus Telegram VChK-OGPU spune că un martor ocular a raportat două explozii, asemănătoare cu tragerile de rachete, au sunat pe cer înainte ca avionul lui Prigojin să plece. "Au fost două explozii. Când am auzit prima explozie, mi-am ridicat capul și am văzut scântei zburând." După primul boom, din avion a început să iasă fum, iar a doua oară, când a avut loc o explozie, se pare că motorul a explodat. Și l-am văzut întorcându-se și apoi s-a prăbușit”.

Ipoteza rusească de pe canalele de Telegram

Blogeri de război ai rușilor aruncă vina pe ucraineni și consideră moartea lui Prigojin drept un ”act terorist pentru Ziua Independenței Ucrainei”. "Asasinarea lui Prigojin și a lui Utkin, creatorii Wagner PMC, este, fără îndoială, un atac terorist ucrainean pentru Ziua Independenței Ucrainei de mâine. Toți inamicii Rusiei se bucură astăzi. Iar uciderea lui Prigojin este principala realizare a Ucrainei din acest an", susține ”Z” Blogger.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.