Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocaţii lui Oprescu, acuzaţii grave: Cum se tratează singur primarul în arest

sorin oprescu

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, află marţi dacă va fi eliberat din arestul preventiv. Avocaţii acestuia au invocat şi starea de sănătate a edilului, lansând acuzaţii grave cu privire la situaţia din arest.

"Doar pe hârtie are asistenţă medicală, iar acest aspect noi l-am invederat instanţei. În fapt, nu i se acordă absolut nicio asistenţă medicală, absolut nimic. Domnul doctor îşi face singur injecţiile (n.r. - doza de insulină), iar cei de la arest nu au îndeplinit niciuna din recomandările precizate în acea scrisoare medicală şi în acel raport (n.r- al comisiei universitare de medici)", a declarat avocatul Viorel Mocanu, pentru ziarul Ring.

Citește și: Judecătorii îl țin în suspans pe Sorin Oprescu: Ce l-au anunțat

Avocatul a vorbit şi despre statutul primarului în arest şi colegii de celulă. "Nu are un statut privilegiat. Stă cu încă şase persoane în camera de arest. Nu mai stă, aşa cum s-a spus, cu unul din fraţii Balint ( n.r. - Cămătaru), care a fost transferat în Penitenciarul Rahova, în schimb, stă în continuare cu Mohammad Munaf (n.r. - cetăţean americano-irakian, condamnat pentru terorism în cazul jurnaliştilor răpiţi în Irak), dar şi cu alţi deţinuţi ale căror nume şi fapte nu le cunosc. Dar vă spun că domnul doctor Oprescu nu a stat niciodată în arest în condiţii privilegiate. Contează însă faptul că nu are hrană caldă şi că nu-i acordă mâncarea de regim dietetic, decât ce primeşte el o dată pe săptămână", mai spune apărătorul lui Oprescu, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Veste proastă din Franța pentru Sorin Oprescu

O precizare importată şi gravă pune şi mai mult gaz pe "focu" cazului Oprescu. Avocatul Mocanu spune: "Trebuie totuşi să precizez că noi nu ne-am plând de condiţiile din arest, ci de accesul la sănătate, care i-a fost interzis domnului Oprescu de către şeful arestului, cu verişoara acestuia, doctoriţa arestului, care acum şi-a luat concediu, ca să se mai liniştească apele. DNA-ul ştie, a fost informat, dar cred că celor de la DNA le convine, pentru că astfel pot stopa accesul cuiva la acestă chestiune de viaţă şi de moarte. Altfel, ei, aparent, nu au nicio treabă, dar câtă vreme cererile noastre erau la procurorul de şedinţă, dar ei nu au luat nicio măsură, îmi dă mie posibilitatea să fac aceste afirmaţii."

Citeşte şi: Răsturnare de situație în cazul Sorin Oprescu: Lovitura pe care o dă primarul arestat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.