Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii îl țin în suspans pe Sorin Oprescu: Ce l-au anunțat

sorin oprescu agerpres

Curtea de Apel Bucureşti a încheiat judecarea cererii lui Sorin Oprescu! Magistrații au anunțat că abia mâine vor anunța dacă edilul suspendat al Bucureștiului rămâne în arest preventiv sau măsura va fi înlocuită cu controlul judiciar sau arestul la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.

Discuţiile în cazul cererii lui Sorin Oprescu au durat aproximativ două ore, timp în care instanţa a ascultat pledoariile apărării şi acuzării.

Citește și: Titus Corlățean a ajuns la DNA

Avocaţii lui Sorin Oprescu au cerut înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar sau cu arestul la domiciliu, contestând decizia luată în 25 septembrie, la Tribunalul Bucureşti. Apărarea a solicitat instanţei să ţină cont şi de afecţiunile grave de care suferă Sorin Oprescu şi a făcut apel în susţinerea cererii la decizii ale ICCJ şi ale Curţii Europene.

Citește și: Reacția lui Victor Ponta după decizia zilei în justiția din România

Procurorii au solicitat respingerea cererii de înlocuire a arestului preventiv, în condiţiile în care recent Tribunalul Bucureşti a admis prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă emis în 6 septembrie pe numele lui Oprescu.

Curtea de Apel Bucureşti urmează să decidă, definitiv, dacă admite contestaţia formulată de Sorin Oprescu, după ce, în 25 septembrie, Tribunalul Capitalei i-a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv.

Sorin Oprescu a fost adus la Curtea de Apel Bucureşti în jurul orei 12.00, fără a avea cătuşe la mâini şi la fel a fost dus înapoi în arest, la finalul judecării cererii sale.

Măsura de a nu mai fi încătuşat a fost luată după ce avocaţii au reclamat că Sorin Oprescu a fost scos cu cătuşe la mâini din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB). Sorin Oprescu a cerut să fie dus de la SUUB în Arestul Central fără a i se pune cătuşe la mâini, întrucât a suferit o intervenţie chirurgicală la o mână, însă solicitarea i-a fost atunci respinsă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.