Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocaţii preşedintelui sud-coreean RESPING interogarea

Avocaţi ai preşedintelui sud-coreean, Park Geun-hye, au respins un plan al procurorului special de a o interoga în cazul scandalului de corupţie în care este implicată, a declarat joi un purtător de cuvânt al biroului procurorului, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit planului, preşedintle urma să fie interogat joi la o locaţie necunoscută, a declarat purtătorul de cuvânt Lee Kyu-chul. Biroul lui Park a notificat procurorul că nu există un acord pentru interogatoriu, a afirmat Lee. 

Citeşte şi: Ministrul britanic de Externe, GEST RADICAL: A renunțat la cetățenia americană! Ce a spus acesta

'Nu este nicio schimbare în legătură cu faptul că o interogare faţă în faţă a preşedintelui este necesară, dar nu a fost luată nicio decizie anume cu privire la momentul în care aceasta va avea loc', a afirmat el.

Lee a afirmat că avocaţii preşedintelui au notificat biroul procurorul în legătură cu această decizie după ce un post de televiziune a anunţat marţi că Park va fi interogată joi într-un birou de la palatul prezidenţial.

Nu se cunoaÅŸte motivul pentru care relatarea din media a declanÅŸat decizia de a anula interogatoriul.

Procurorul special al Coreii de Sud l-a pus sub acuzare pe un fost ministru al culturii şi un fost consilier important al preşedintei Park Geun-hye pentru acuzaţii de abuz de putere, constrângere şi mărturie mincinoasa în elaborarea unei 'liste negre' a artiştilor disidenţi, au anunţat marţi Reuters şi AFP.

Fostul ministru al culturii, dna Cho Yoon-Sun, a fost inculpată marţi pentru că a elaborat o 'listă neagră' cu aproape 10.000 de artişti critici la adresa preşedintei Park Geun-Hye, care a fost destituită în urma unui scandal de corupţie, au anunţat anchetatorii.

Adunarea Naţională sud-coreeană (parlamentul) a votat la 9 decembrie pentru destituirea preşedintelui Park Geun-Hye, privându-l de prerogativele executive în urma implicării şefei statului într-un răsunător scandal de corupţie, transmit AFP şi Reuters.

Citește și: ALERTĂ maximă a Forţelor Aeriene ruse: Armata e pregătită de RĂZBOI

Park Geun-Hye, 64 de ani, este acuzată de o serie de încălcări ale Constituţiei şi de delicte penale, printre care eşecul în a proteja poporul, corupţie, abuz de putere.

Park, al cărei mandat de cinci ani urma să se încheie în februarie 2018, ar putea deveni primul preşedinte sud-coreean ales democratic care nu îşi încheie mandatul. Ea a negat orice ilegalitate, dar şi-a cerut scuze pentru neglijenţa de care a dat dovadă în relaţia cu prietena sa, Choi Soon-Sil, aflată în centrul scandalului de corupţie.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.