Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Elenei Udrea a EXPLODAT după sentință: E absurdă și ieșită din limitele legii

Inquam Photos / Octav Ganea
elena udrea

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, spune că hotărârea magistraților de la Curtea de Apel București este absurdă și ieșită din limitele legii și va declara apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a declarat, marți, după condamnarea la 8 ani de închisoare a clientei sale, că va face apel la ÎCCJ, pentru că decizia este „absurdă” și „ieșită din limitele legii”, conform Mediafax.

Citește și: Revoluția promisă de Dominic Fritz în primărie e UN BASM: Timișoara e sufocată de fum, subalternii lui Fritz TAC de o săptămână

„Nu am vorbit încă cu doamna Udrea. Am susținut în fața instanței că acuzațiile sunt absurde. Acum nu pot să spun altceva decât că această hotărâre judecătorească este una absurdă. Motivarea sumară pe care a făcut-o în ședință publică este ieșită din limitele legii. Sigur că vom declara apel și să sperăm că la ÎCCJ lucrurile vor fi puse în ordine și în lege”, a spus Veronel Rădulescu, la Antena 3.

Avocatul spune că este exagerată condamnarea, care, în opinia sa, s-a făcut în baza unui raport Greco.

„Raportându-ne la faptele și persoanele care au fost trimise în judecată, din punctul meu de vedere judecata trebuia să se mărginească la acestea. Apropo de acel folos necuvenit (din motivarea citită de instanță – n.r.), care are un sens și un înțeles clar, cum explicați faptul că instanța, deși recunoaște că în Codul Penal în baza cărora s-au emis condamnările textul de lege, nu incriminează folosul obținut pentru altul? Cu toate acestea, instanța consideră că România era parte din niște tratate internaționale care priveau obligativitatea de a introduce în textul de lege și acest aspect și că s-ar fi discutat într-un raport Greco că ar fi fost acoperit și acest aspect. Eu cred că suntem într-adevăr în sfera absurdului să condamni pe cineva bazându-te pe un raport Greco. Este exagerat”, a mai spus Veronel Rădulescu.

Elena Udrea a fost condamnată, marți, la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind campania din 2009, iar fiica președintelui, Ioana Băsescu, la 5 ani cu executare. Dan Andronic a fost achtat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.