Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul familiei Alexandrei Măceșanu: 'Fetele sunt în viață, în Italia sau în țări din Africa de Nord'

captura video a1
casa criminal caracal

Avocatul familiei Alexandrei Măceșanu a depus o cerere de recuzare a întregii echipe de procurori care instrumentează dosarul dispariției fetei și a Luizei Melencu. Aurel Moldovan și-a întemeiat cererea pe faptul că magistrații au fost total lipsiți de imparțialitate în instrumentarea acestui caz.

Concret avocatul familiei Măceșanu îi critică pe procurorii care nu i-au oferit acces la informațiile din dosar, informații care îi erau absolut necesare pentru construirea strategiei de apărare și reprezentare a părinților Alexandrei. Aurel Moldovan a arătat faptul că mai multe solicitări legate de mersul anchetei și administrare a probelor i-au fost respinse, fapt care l-a pus în imposibilitatea de a-și exercita profesia.

Citește și: Informații despre starea de sănătate a Tamarei Buciuceanu Botez! Cum se simte actrița

Aurel Moldovan a mai declarat că atât Alexandra Măceșanu, cât și Luiza Melencu sunt în viață și că în acest moment se află fie în Italia, fie în Africa.

Unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănașu, a declarat, vineri seara, la Antena 3, că procurorii DIICOT refuză să audieze o fostă menajeră a lui Gheorghe Dincă, precum și familia acestuia, deși există indicii că aceștia ar fi știut de traficul de persoane.

Citește și: Marius Budăi iese la rampă! Ce se întâmplă, de fapt, cu cele 400.000 de concedieri

„Ni se refuză aproape toate cererile pe care le-am depus (...) pentru aflarea adevărului. (...) Procurorii DIICOT spun așa: că dispun respingerea solicitării de audiere a membrilor familiei inculpatului Dincă Gheorghe în vederea luării măsurilor reținerii și arestării ca fiind contrară legii. De ce este contrară legii, procurorii DIICOT nu explică. Am cerut reaudierea familiei Dincă, inclusiv a fiului cel mare al lui Dincă și a restului familiei, pentru că la dosar (...) există declarația așa-zisei menajere a lui Gheorghe Dincă, luată de către procurorii în primele săptămâni, în care aceasta consemnează în scris despre cele două luni de zile cât a fost în casă. A scris că Dincă se ocupa cu traficul de persoane, iar o parte dintre acestea erau și fete tinere, dumneaei având rolul de a le aranja, de ale ruja, iar fiul cel mare al lui Dincă avea misiunea de a prelua și de a le scoate peste graniță în mod fraudulos fără acte sau cu acte false. Ne-au respins această solicitare”, a spus Cumpănașu.

Citește și: Lovitură pentru TVR! Tribunalul București a luat decizia! Contractul cu Dragoș Pătraru a fost reziliat ABUZIV

Cumpănașu a mai spus a fost admisă cerere de audiere a omului de afaceri Nicolae Cilan, din Arad, după ce acesta a declarat că fiica lui Dincă i-a oferit fete lui și altor doi italieni.

O cerere similară cu cea a lui Aurel Moldovan a depus și avocatul mamei Luizei Melencu, Tonel Pop.

Citește și: Informații despre starea de sănătate a Tamarei Buciuceanu Botez! Cum se simte actrița

Cererile de recuzare ale celor doi apărători vor fi analizate de Procurorul General al României care va dispune dacă dosarul Caracal va fi încredințat pentru continuarea cercetărilor altor magistrați, pentru continuarea anchetei, sau va respinge solicitarea, lăsând aceeași echipe să instrumenteze cazul. Practica judiciară dă o șansă extrem de mică unor astfel de demersuri, mai uzitată fiind recuzarea în cazul instanțelor de judecată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.