Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul general al CJUE Priit Pikamäe: Ungaria şi-a încălcat obligaţiile în domeniul azilului

CJUE Curtea

Ungaria şi-a încălcat obligaţiile europene în domeniul procedurilor de azil şi de expulzare a unor cetăţeni ai unor ţări terţe aflaţi în sejur în neregulă pe teritoriul ungar, a apreciat joi avocatul general al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) Priit Pikamäe, relatează Reuters, potrivit news.ro.

”Potrivit avocatului general, Ungaria şi-a încălcat obligaţiile din dreptul Uniunii Europene printr-o parte substanţială a legislaţiei sale în domeniul procedurilor de azil şi de trimitere înapoi a unor cetăţeni ai unor ţări terţe aflaţi în sejururi în neregulă”, a anunţat pe Twitter CJUE.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Cel mai mare falsificator de bani din LUME a fost REȚINUT/ Complicii, ELIBERAȚI

Comisia Europeană (CE) a sesizat justiţia europeană, subliniind că Budapesta a arestat în mod ilegal solicitanţi de azil în zone de tranzit şi a expluzat în mod ilegal cetăţeni străini prezenţi pe teritoriul ungar.

În acest aviz - cu caracter neconstrângător - de joi, Priit Pikamäe îndeamnă CJUE să confirme avizul CE şi să stabilească faptul că legislaţia ungară în domeniu este contrară dreptului european.

Judecătorii CJUE dau curs, de obicei, avizului avocatului general şi îşi prezintă hotărârile, în general, în termen de două-patru luni.

Aceasta nu este prima oară când CJUE, cu sediul la Luxemburg, este chemată să se pronunţe asupra politicii premierului suveranist ungar Viktor Orban.

Citește și: Surse: Tensiuni în Guvern între 'epidemiologi' și miniștri .

La 18 iunie, CJUE a stabilit că restricţiile impuse de Ungaria finanţării ONG-urilor sunt ”discriminatorii” şi nejustificate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.