Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Gheorghe Piperea, atac la Liviu Dragnea: propunere surpriză de modificare a Constituției

Gheorghe Piperea

Avocatul Gheorghe Piperea susține că partidele politice au devenit niște ”dictaturi personale”, în care un lider decide cine poate și cine nu poate avea o opinie în partid. Piperea susține că ar fi nevoie de o modificare a Constituției, în așa fel încât partidele să nu mai fie doar feuda proprie a unui lider.

Citește și: Democraţii preiau, după opt ani, controlul în Camera Reprezentanţilor (proiectii presa)

”Partidele romanesti sunt niste mici dictaturi personale, organizate in jurul liderului maxim, dupa "bunele" practici ale Bancii "nationale" a Romaniei, unde exista gubernatorul si camarila, restul fiind simpla resursa umana dispensabila. 
Este evident ca partidelor romanesti le trebuie un serios reset judiciar. Si, poate, un examen atent din partea CCR a legii lor de organizare. Cel mai aberant lucru este cvasi-imposibilitatea de a apela la justitie atunci cand se contest decizii samavolnice a ale liderului si ale camarilei sale, reuniti in cex-uri si alte dracii statutare. Asa ceva este contrar Constitutiei si, mai ales, CEDO. 
Nu de alta, dar un partid politic este o persoana juridica de drept public, de interes national. Mai ales pentru ca sunt instrumente ale accederii la putere sau ale exercitiului democratic de opozitie la putere, partidele politice nu se pot transforma in SPV-uri ale liderilor si ale camarilelor lor.”, arată Gheorghe Piperea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.