Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Gheorghe Piperea, după atacul venit dinspre INS: Voi face o acțiune în daune morale atât contra 'profesorului', cât și contra instituției

gheorghe piperea

Avocatul Gheorghe Piperea, profesor titular și conducător de doctorate la Facultatea de Drept a Universității București, reacționează la atacul lansat împotriva sa de un funcționar al Institutului Național de Statistică. Numit „ticălos” pentru că a ridicat mai multe semne de întrebare cu privire la legalitatatea desfășurării recensământului, Piperea anunță că îl va da în judecată atât pe funcționar, cât și instituția pe care o reprezintă.

Vasile Ghețău, profesor asociat la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității București, a publicat luni un amplu articol în care face apologia recensământului aflat în desfășurare și îi atacă pe avocații care au criticat acest proces coordonat de INS. Citând o postare de pe pagina de Facebook a avocatului Gheorghe Piperea, Vasile Ghețău notează: „Cât de ticălos să fii pentru a repeta aceleași neadevăruri în fața celor 11 MILIOANE de oameni, cetățeni al României, care s-au autorecenzat? Va reveni în ticăloșie la începerea înregistrării cu recenzor, arătând alte mari pericole pentru națiune.”

Într-o reacție pentru STIRIPESURSE.RO, Gheorghe Piperea afirmă că se va adresa instanțelor după atacul venit dinspre INS.

Este doar o remarcă răutăcioasă a unui fincționar de la INS contra criticilor mele la adresa greșelilor făcute cu recensământul. Voi face o acțiune în daune morale atât contra "profesorului", cât și contra INS”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

Confruntată cu o revoltă a propriilor angajați, din cauza condițiilor inechitabile de salarizare, conducerea INS a încercat să combată o serie de poziții publice ale avocaților Gheorghe Piperea și Elena Radu. Piperea a avertizat cu privire la pericolul oferirii datelor personale online, în cadrul procesului de autorecenzare, în mod deosebit având în vedere posibila reglementare neconstituțională a procedurii. După încheierea perioadei de autorecenzare, Gheorghe Piperea a mai arătat că informațiile detaliate pe care statul le deține în urma recesaământului vor reprezenta un risc pentru drepturile și libertățile individuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.