Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul lui Cătălin Cherecheș apelează la o cale extraordinară de anulare a condamnării

gandul.ro
Catalin Chereches

Avocatul din România al lui Cătălin Cherecheș a declarat marți, la Antena 3, că fostul primar al municipiului Baia Mare va da „cu siguranță” statul român în judecată la CEDO, dar că până atunci a apelat la o cale extraordinară de atac prin care poate obţine anularea condamnării.

  • „Am depus o contestație în anulare la Curtea de Apel Cluj, care a primit termen anul viitor în luna aprilie. Până atunci urmează procedura de extrădare unde statul român a înaintat anumite documente autorităților germane prin care vor să facă dovada unor condiții optime de detenție, urmează ca și apărarea (avocatul din Germania, n.red.) să depună documente privind condițiile de detenție din România", a declarat avocatul Răzvan Doseanu.

Acesta a adăugat: „Cu siguranță va exista un proces la CEDO, pe mai multe puncte care vor putea fi făcute publice la momentul potrivit, dar unul dintre puncte vizează încălcarea dreptului la un proces echitabil și anume judecarea de către o instanță în componența căreia a intrat un judecător incompatibil”.

Judecătorii ÎCCJ au respins, cererea avocaţilor lui Cătălin Cherecheş de strămutare a dosarului, cerere care dacă ar fi fost acceptată  condamnarea ar fi fost anulată, dosarul mutat la altă instanţă, iar procesul s-ar fi reluat în faza de apel. Cherecheş ar fi avut toate şansele să scape, deoarece faptele de care este acuzat se prescriu în primăvara anului viitor.

Pe 24 noiembrie, Cătălin Cherecheş a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei, Cherecheş a fugit din ţară prin vama Petea cu un taxi, el folosind un act de identitate al unei rude apropiate. Ulterior, a fost prins de poliţiştii germani în Augsburg şi arestat, însă procedurile de extrădare vor dura ceva vreme.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.