Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul lui Plahotniuc reacționează la actul emis de ANI în cazul averii clientului său

Agora.md
Vladimir Plahotniuc

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a anunțat că a încheiat procedura de control și că a remarcat efectuarea unor tranzacții cu caracter dubios cu privire la înstrăinarea unor bunuri în favoarea fostului deputat Vlad Plahotniuc și a unuia dintre copiii acestuia, scrie știri.md

Avocatul lui Vlad Plahotniuc, Lucian Rogac, a declarat că până a completa declarația de avere și interese au fost comise de către declarant niște erori tehnice, acesta a mai menționat că sesizările la Serviciul Fiscal de Stat și PG despre unele aspecte din cadrul unui control de către ANI au fost făcute în 2019 și un răspuns negativ în acest sens care să confirme caracterul dubios a careva tranzacții nu a parvenit.

„Până la momentul completării declarației de avere și interese au fost comise de către declarant anumite erori tehnice și prin actul emis este indicată conformarea, în cadrul legal și depunerea unei declarații rectificate și ne vom conforma acestui act emis de către ANI.

Sesizările au fost făcute în cadrul controalelor încă în 2019 și un răspuns negativ în acest sens care să confirme caracterul dubios a unor tranzacții nu a parvenit. Deci, a fost o interpretare eronată s-a greșit mass-media de ieri că în rezultatul controlului a fost sesizat Serviciul Fiscal de Stat și Procuratura. În act este indicat că în 2019 a fost sesizat Serviciul Fiscal și Procuratura Anticorupție”, a declarat avocatul lui Vlad Plahotniuc, Lucian Rogac.

Citește și ANI a sesizat Fiscul și Procuratura Generală în cazul averii lui Vladimir Plahotniuc

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a încheiat procedura de control a averii în privința fostului lider al Partidului Democrat, oligarhul Vlad Plahotniuc. Controlul a fost inițiat în iulie 2019, în baza unei note de autosesizare din oficiu din informații publice.

Potrivit unui comunicat ANI, Plahotniuc a deținut ultimul mandat de demnitate publică, 4 luni, procedura de control a fost efectuată pentru perioada martie – iunie 2019. Anterior, în perioada anilor 2014-2015, acesta a mai fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, inspectorul de integritatea având la bază legislația de specialitate, a fost în imposibilitate de a extinde controlul asupra perioadei de referință.

Procedura de control a fost realizată și pe numele unuia dintre copiii fostului deputat, care se află la întreținerea acestuia. În rezultatul materialelor probatorii acumulate, atât în țară cât și peste hotare, inspectorul de integritate a constatat anumite situații dubioase ce cad sub incidența legislației penale și fiscale.

Citește și Andrei Năstase: Există riscul ca după alegerile anticipate să avem un regim oligarhic

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.