Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul lui Plahotniuc, scrisoare către șeful Curții de Apel

Agora.md
Vladimir Plahotniuc

Lucian Rogac, avocatul fostului lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM) Vlad Plahotniuc, a adresat o scrisoare președintelui interimar al Curții de Apel Chișinău (CA), Anatolie Minciuna, prin care i-a cerut anularea dispoziției adoptate, pe 22 iulie curent, de fosta președintă interimară a CA Ana Panov privind componenţa colegiilor, constituirea completurilor de judecată şi desemnarea preşedinţilor acestora în cadrul instituției.

Anatolie Minciuna, care a fost desemnat pe 15 septembrie curent președinte interimar al CA, nu a admis cererea avocatului lui Plahotniuc, considerând-o „neîntemeiată și pasibilă de respingere, ca fiind în afara cadrului legal”, transmite Zdg.md.

Totuși, peste două zile după ce a respins cererea înaintată de avocatul lui Plahotniuc, Minciuna a anulat dispoziția emisă de fosta președintă interimară a CA Ana Panov, potrivit căreia, Colegiul penal urma să fie constituit din 27 de judecători, iar Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ din 30 de judecători, precum și hotărârea din 28 iulie privind corectarea dispoziției respective.

În cererea prealabilă, care conține patru pagini și care a fost formulată pe 15 septembrie, avocatul lui Plahotniuc susține că dispoziția emisă de Ana Panov, pe 22 iulie, prin care au fost modificate completurile de judecată „este lipsită de anumite argumente speciale, detaliate, care ar demonstra necesitatea stringentă și situația excepțională care a generat exercițiul dreptului discreționar al președintelui interimar de instanță de a modifica completurile de judecată pe parcursul anului, atât timp cât legea prevede că completurile se formează doar la începutul anului, fapt care a fost realizat”.

„Petiționarul, dat fiind faptul că prim consideră ca fiind nemotivată corespunzător această dispoziție, secund consideră ca fiind ilegală și care aduce atingere incontestabilă actului justiției, își exercită dreptul legal de a contesta Dispoziția nr. 29 din 22 iulie 2021 (…)”, se arată în scrisoare.

În aceeași zi, pe 15 septembrie, președintele interimar al CA, Anatolie Minciuna, a expediat un răspuns avocatului lui Plahotniuc. Minciuna i-a respins cererea, menționând că este „neîntemeiată și pasibilă de respingere, ca fiind în afara cadrului legal”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.