Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Mateuț recunoaște: 'Am semnat acel raport la Cluj'

gheorghita-mateut

Profesorul Gheorghiță Mateuț, avocat celebru în România ultimilor ani, confirmă afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă cu privire la semnarea unui raport care a stat la baza deciziei din 2012 prin care s-a atestat faptul că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat. Mateuţ neagă însă că s-ar fi întâlnit cu Ghiţă cu ocazia semnării raportului.

Vezi şi: Victor Ponta, audiat la DNA

"Vreau să se lămurească mai multe din aspectele care privesc lucrarea de doctorat. În primul rând, eu am semnat acel raport la Cluj. Raportul a fost și este la cel care l-a întocmit, la profesorul Gabriel Boroi, acum rector al Facultății de Drept Titulescu. Pe acel raport, care certifica faptul că lucrarea este una științifică, a semnat și doamna profesor Dumitra Popescu. Toți trei, eu, împreună cu cei doi, am citit lucrarea și am semnat raportul. Nici nu ne-am gândit atunci la plagiat și nu era de datoria noastră să verificăm acest aspect. În opinia mea, acea lucrare nu e un plagiat, pentru că are multe elemente de noutate în materia de Drept Penal. Atunci, în 2011, cei de la Universitatea de Vest Timișoara (UVT) au fost cei care au cercetat lucrarea din acest punct de vedere. Toți cei care au făcut parte din Comisie au folosit un alt soft și nu au ajuns la concluzia că e plagiat, deși am înțeles ulterior că au existat câteva dubii cu privire la anumite aspecte din teză. Rectorul Gabriel Boroi a fost cel care ne-a ales, pe mine și pe doamna Dumitra Popescu, care este o somitate în materie”, declarat avocatul Mateuț pentru evz.ro.

Vezi și: DNA anunță că lucrează la două MEGA-DOSARE: Pe cine au luat în vizor procurorii

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus la Parchetul General un autodenunț, în care susține că, împreună cu fostul ministru Mihnea Costoiu, ar fi dus raportul gata întocmit la Cluj, cu un avion privat, pentru a fost semnat de avocatul Gheorghiță Mateuț.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.