Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului a decis să intervină în cazul elevului nevăzător din Ploieşti ce nu este lăsat să intre în scoală cu însoţitorul legal

avocatul poporului

Avocatul Poporului (AP) a anunţat miercuri că s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în cazul unui elev nevăzător de la Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti, care nu este lăsat să intre în şcoală împreună cu însoţitorul legal. "Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în cazul unui elev nevăzător de la Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti, care nu este lăsat să intre în şcoală împreună cu însoţitorul legal. Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a articolul 32 şi articolul 50 din Constituţia României privind dreptul la învăţătură şi protecţia persoanelor cu handicap", se precizează într-un comunicat al Avocatului Poporului transmis miercuri Agerpres.

Sursa citată arată că postul naţional de televiziune şi mai multe site-uri de ştiri au difuzat, în 7 februarie, mai multe reportaje în care mama elevului acuză dirigintele clasei pentru că a dispus o măsură nelegală, deoarece legislaţia permite ca un copil nevăzător să fie primit la orele de curs, dacă sunt îndeplinite anumite condiţii (cum ar fi aceea de a avea însoţitor).

"În materialele de presă se menţionează faptul că mama elevului a făcut plângere la Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD)", se menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.