Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Variante pentru Avocatul Poporului. Rareș Bogdan: 'Un model e Cristian Diaconescu, nu Ana Birchall'

rares bogdan

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat luni la Digi24 că a auzit vorbindu-se, dar nu în PNL, de o variantă ca Ana Birchall, fost ministru al Justiției care a plecat din PSD, să fie susținută pentru Avocatul Poporului în locul Renatei Weber. Rareș Bogdan a precizat că nu crede că liberalii ar putea să o susțină pe Birchall și că în PNL „un model este Cristian Diaconescu, nu Ana Birchall”, cu referire la fostul consilier prezidențial Cristian Diaconescu, actualmente prim-vicepreședinte PMP.

Citește și: Nelu Tătaru: Ne apropiem de un moment în care vom avea o dublare sau triplare de cazuri pe zi. Atunci vom avea o problemă .

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că dacă parlamentarii social-democrații vor vota pentru demiterea Avocatului Poporului, Renate Weber, înseamnă că PSD „sprijină” cu adevărat impozitarea pensiilor speciale. „Dacă nu, nu”, a adăugat el.

El a mai spus că grupurile parlamentare ale PNL vor iniția procedura de schimbare din funcție și vor purta negocieri cu celelalte grupuri.

„Noi considerăm că instituția Avocatului Poporului trebuie să fie o instituție care să apere drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor români, care să fie de partea românilor care respectă legea, nu de partea românilor care încalcă cu bună știință legea, să nu fie reprezentantul PSD și al acoliților, ci al cetățenilor”, a mai spus premierul.

Cererea de revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber, a fost depusă la Parlament de către liderii grupurilor parlamentare PNL din Senat și Camera Deputaților. Weber este acuzată că, atacând la CCR pensiile speciale, se află într-un „grav conflict de interese”.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat că partidul nu vede niciun motiv întemeiat pentru ca Avocatul Poporului, Renate Weber, să fie demis. Reacția vine după ce premierul a anunțat că va cere grupurilor parlamentare PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Weber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.