Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul tinerei care a murit de meningită - Se verifică posibila încălcare a dreptului la ocrotirea sănătății

avocatul poporului

Avocatul Poporului anunță că instituția s-a autosesizat în cazul elevei de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București care a murit din cauza meningitei. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății și protecția copiilor și a tinerilor.

Citeste si Acțiune de AMPLOARE în România și Bulgaria - Mai mulți cetățeni bulgari, înșelați cu peste 500.000 euro

"Mass-media a publicat știrea conform căreia o elevă de clasa a-XII-a de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, diagnosticată cu meningită, a murit în cursul zilei de joi, 18 aprilie 2019. Fata de 18 ani a fost internată miercuri seară în spital, după ce boala a evoluat foarte rapid, iar tânăra a ajuns la Urgenţe. Cursurile la Colegiul Național Gheorghe Lazăr vor fi suspendate vineri, pentru a se face dezinfecția în instituția de învățământ. Specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică au prelevat probe de la colegii cu care eleva a intrat în contact. Este vorba de exsudate nazale și faringiene", transmite Avocatul Poporului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.