Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul copiilor și bătrânilor care au primit medicamente psihotrope

Inquam Photos / Octav Ganea
victor ciorbea Inquam Photos

Cazul copiilor și al bătrânilor de la trei centre sociale din Gorj, care au primit medicamente psihotrope fără rețetă și fără recomandare medicală, este cercetat de Avocatul Poporului, care anunță că s-a sesizat din oficiu, scrie Mediafax.

Autosesizarea Avocatului Poporului s-a produs după ce presa a scris despre mai mulți medici și asistente, de la trei centre care aparțin Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, că au dat, fără rețetă, medicamente care conțin substanțe psihotrope mai multor copii și bătrâni din cele trei centre sociale.

Situația a ieșit la iveală în urmă cu trei ani, iar conducerea DGASPC Gorj a dispus atunci mai multe anchete interne care au întărit suspiciunile, arată Avocatul Poporului într-un comunicat remis joi MEDIAFAX:

Deși toţi angajaţii vizaţi de acele rapoarte au fost sancţionaţi atunci, aceștia au continuat să administreze medicamente psihotrope fără reţetă mai multor bătrâni și copii din centrele sociale, mai scrie sursa citată.

Acesta e motivul pentru care, în februarie 2017, fosta conducere a DGASPC Gorj a sesizat Seviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate și Direcţia pentru Protecţia Consumatorului. Deși sesizarea viza aspecte petrecute în anul 2016, procurorii au cerut documente în vederea cercetărilor abia anul trecut, remarcă sursa citată. În ultimele luni, au fost audiați mai mulți angajați ai DGASPC Gorj.

Ancheta procurorilor DIICOT se desfășoară in rem, adică se cercetează doar fapte, nu și persoane, pentru trafic de droguri de mare risc.

Sesizarea vizează trei centre: cel de la Dobrița și două de la Târgu Jiu – Complexul pentru Copilul în Dificultate și Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică „Bîlteni”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.