Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Toni Neacșu SPULBERĂ anunțul lui Cîțu privind certificatul verde în magazine: 'Delir autocrat al unui Guvern scăpat de sub control!'

adrian toni neacsu

Premierul interimar Florin Cîțu susține că este adeptul utilizării certificatului verde în toate activitățile, inclusiv pentru intrarea în magazine. Avocatul Toni Neacșu, fost membru CSM, spune că măsura ar putea să fie una abuzivă, dar atrage atenția că nu există cale prin care să fie anulată în timp util.

„Delir autocrat al unui Guvern scapat de sub control!! Acum se intelege miza reala a modificarii Legii 55/2020 in Parlament! (Plx 393/2021). Atentie, daca Guvernul instituie aceasta masura abuziv prin HG poate fi ea cat de nelegala, nu exista cale prin care sa fie anulata in timp util de catre judecatori. Am tot spus-o, in starea de alerta Guvernul emite hotarari care sunt sustrase oricarei forme control, adica controlului judecatoresc, judecatorii fiind singurii care le pot desfiinta. Deciziile instantelor vin mult prea tarziu, mult dupa cele 30 de zile cat astfel de hotarari produc efecte.

E vorba despre proiectul de lege privind aprobarea OUG 68/2021 privind certificatul verde european. Acesta se afla inca in comisiile Camerei Deputatilor, dupa ce in Senat a trecut cu un amendament socant, posibilitatea pentru Guvern de a "asigurara" exercitarea drepturilor si libertatilor fundamentale de existenta certificatului verde.

Totul pare a face parte dintr-o strategie bine pusa la punct. In Senat amendamentul a fost introdus de comisia de aparare(!) chiar in ziua votarii, in CD fusese pus pe ordinea de zi de saptamana aceasta, acum Cîțu lansează nucleara și dă semnalul pentru ce trebuie facut saptamana viitoare cand probabil se voteaza”, a spus avocatul Toni Neacșu pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: DOCUMENT | Avocatul Toni Neacșu, scrisoare deschisă către Parlament: de ce nu e constituțional Certificatul Digital .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.