Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT | Avocatul Toni Neacșu, scrisoare deschisă către Parlament: de ce nu e constituțional Certificatul Digital

adrian toni neacsu

Avocatul Toni Neacșu, fost membru CSM, a transmis o scrisoare deschisă celor trei comisii parlamentare care pregătesc raportul pentru Certificatul verde digital. Avocatul explică în termeni juridici de cecertificatul verde nu e constituțional.

„Astăzi am trimis celor 3 Comisii parlamentare care vor întocmi raportul comun cu privire la PLX nr. 393/2021 (aprobarea OUG 68/2021 cu privire la certificatul digital verde COVID-19) o scrisoare conținînd o Opinie juridică cu privire la neconstituționalitatea vădită a formei votată de Senat, care a modificat, deși era doar o lege ordinară, legea organică care este Legea nr. 55/2020.

Reamintesc că în Senat s-a introdus un amendament pe care eu îl consider un atentat la Constituție, potrivit cu care în timpul stării de alertă Guvernul poate prin hotârâre să condiționeze exercitarea drepturilor și libertăților cetățenești de existența sau nu a certificatului verde.

În opinia juridică trimisă, asumată nepartizan și nepătimaș ci doar în calitate de specialist și expert, am arătat în mai multe pagini că "PLX nr. 393/2021 are caracter de lege ordinară iar prin forma adoptată de Senat (introducerea art. 5/1 la forma propusă de Guvern) au fost aduse modificări unei legi organice, Legea nr. 55/2020, respectiv unor dispoziții cu caracter organic din Legea nr. 55/2020. Potrivit practicii curente a Curții Constituționale o lege organică nu poate fi modificată/completată printr-o lege ordinară și nu se poate interveni cu modificări și completări prin lege ordinară în domeniul rezervat legii organice", a precizat Toni Neacșu, pe pagina sa de Facebook.

Documentul INTEGRAL cu toate argumentele poate fi consultat aici!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.