DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Avocatul Toni Neacșu, fost membru CSM, nou semnal de ALARMĂ despre congresul PNL: E un abuz DEMENT

adrian toni neacsu

Avocatul Toni Neacșu, fost membru CSM, atenționează din nou că congresul PNL, care va avea loc în weekend în București, deși rata de infectare din Capitală a depășit 3 la mie, se desfășoară în afara legii. Neacșu acuză CMBSU că tergiversează instituirea de noi restricții aferente ratei de infectare de peste 3 la mie pentru a permite organizarea congresului PNL.

"Este ultima postare în legătură cu comedia juridică din jurul organizării congresului PNL.

Personal am ajuns să cred că acest congres trebuie să aibă loc odată, fie și organizat în afara legii și în disprețul bunului simț, pentru a avea șansa să reintrăm totuși în normalitate politică și țara să reînceapă să fie administrată.

Ca jurist mă conduc după principiul sed lex dura lex, adică orice consecințe ar avea legea trebuie respectată, dar ca cetățean sunt aproape să accept abuzul dement de drept pe care îl fac instituțiile statului pentru ca acest Congres să aibă loc așa cum l-au programat ei.

Deci, odată ce Bucureștiul a atins incidența de 3 la mie legea crează obligații precise și cu termene pentru autoritățile administrative care gestionează combaterea pandemiei.

Potrivit HG nr.932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, Comitetul Municipiului București pentru Situații de urgență, în maximum 48 de ore de la atingerea acestui prag, pune în aplicare măsurile stabilite prin Hotărârea de Guvern, pe baza analizei prezentate de către Direcția de Sănătate publică a Municipiului București. Analiza DSPMB trebuie să aibă loc în 24 de ore de la atingerea pragului de 3 la mie.

În consecință, întrucât incidența de 3 la mie a fost atinsă ieri, 22.09.2021, ora 10.30, până mâine, vineri, 24.09.2021, ora 10.30 CMBSU este obligat să se întrunească în ședință extraordinară, să constate depășirea pragului și să aplice pe raza mun. București toate restricțiile prevăzute în HG 932/2021, așa cum a fost modificată prin HG 990/2021. Aceste restricții nu sunt negociabile, pur și simplu CMBSU este obligat să le aplice pe toate.

Până acum convocarea CMBSU se făcea imediat, în regim de urgență, inclusiv în week-end, iar restricțiile corespunzătoare gradului de incidență intrau în vigoare imediat. Când s-a atins pragul de 2 la mie, ședința CMSUB s-a întrunit chiar a doua zi (18.09.2021) iar restricțiile au intrat în vigoare de la miezul nopții. Adică s-a respectat termenul de 48 de ore.

Acum văd că nu există nici o intenție ca până la congresul PNL de sâmbătă Instituția Prefectului să își îndeplinească obligația de serviciu și să convoace ședința CMSUB.

De ce se procedează așa? Pentru că dincolo de ridicolul invocării unor texte normative de râsul curcilor pentru justificarea legală a posibilității organizării congresului (întrucât ar fi proiecție cinematografică, concert sau spectacol), angajații din sistemul public care trebuie să-și asume răspunderea știu că săvârșesc infracțiuni grave permițând acestui congres să aibă loc sau neluând măsurile prevăzute de lege pentru oprirea și sancționarea participanților.

Funcționarii publici din DSP, din ministerul de interne, polițiștii cu funcții de conducere ori cei de la Primăria capitalei știu că totul este o mascaradă juridică și nu își asumă riscul să semneze hârtii sau să facă acțiuni care să legalizeze acest congres.

Singura șansă ar fi să amâne cât mai mult intrarea în vigoare a restricțiilor care impun ca în scenariul roșu conferințele să nu poată fi organizate în interior cu mai mult de 150 de persoane cu certificat verde, iar nicidecum cu 5.000 de participanți.

Potrivit legilor în vigoare acese restricții ar trebui să intre în vigoare cel mai târziu în noaptea de mâine, ora 24.00, adică începînd chiar cu sâmbăta.

Cum însă însuși Președinte și-a anunțat prezența cine să aibă curaj să aplice legea?", scrie Neacșu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.