Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul vedetelor, fost membru PD, numit de guvern consul general al României la New York

avocati

Avocatul Radu Cătălin Dancu a fost numit, printr-o hotărâre de Guvern, consul general al României la New York, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu.

"A fost adoptată o hotărâre privind numirea unui nou consul general al României la New York. Numele consulului general al României la New York este Radu Cătălin Dancu", a spus Petrescu, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa de Guvern.

Citește și: SCANDAL în Biserica Ortodoxă, la mănăstirea unde mai multe măicuțe au rămas însărcinate: Un călugăr a lăsat GRAVIDĂ o credincioasă / VIDEO

Ea a precizat că fostul consul general la New York, Ioana Gabriela Costache, a devenit consul general la Montreal, unde nu exista un astfel de reprezentant de câteva luni.

"Interesul pentru zona Canadei a crescut foarte mult în contextul ridicării vizelor pentru români", a arătat Alina Petrescu.

Citește și: Decizia INCREDIBILĂ luată de călugărul care a lăsat GRAVIDĂ o enoriașă

Cătălin Dancu a apărat clienţi celebri precum Dinu Patriciu, Dorin Marian, Cătălin Harnagea, Sorin Roşca Stănescu, generalul Mihai Pacepa, Radu Moraru, George Becali, Radu Mazăre, Gheorghe Ștefan, Dumitru Sechelariu. Totodată, el a fost avocatul Patriarhiei Române pe vremea Prea-Fericitului Teoctist. El a debutat ca stagiar în Baroul București pe 15 ianuarie 1996, iar primul său proces celebru a fost procesul BANCOREX.

Pe lângă activitatea juridică, acesta a mai avut și o bogată activitate politică. Astfel, el a fost secretar general PNG, vicepreședinte al PD București, vicepreședinte executiv al Organizației de Tineret a PD, președintele Organizației de Tineret București, precum și membru al Consiliului National al Colegiului Director al PD. În anul 1997, el a fost șeful Delegației României la Internaționala Socialistă de Tineret de la Bonn.

Citește și: Biblia în versuri, o lucrare unică în țară, va putea ajunge la românii de pretutindeni

Un amănunt interesant referitor la Cătălin Dancu, este acela că bunicii săi au fost vecini cu cei ai lui Traian Băsescu. "Bunicii mei au fost vecini, gard în gard, cu bunicii lui Traian Băsescu, in localitatea Vadu lui Traian, din judetul Constanta!", a declarat avocatul la inaugurarea sediului din Focșani a casei sale de avocatură, potrivit vranceamedia.ro.

Citește și: STUDIU 40% dintre cei care navighează pe internet nu utilizează mijloace de apărare împotriva virusurilor

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.