Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avortul la românce: între 'criminalele' care îl fac și 'sfinții' ipocriți care judecă - Opinie

Reddit
gravida gravide

Ridicarea dreptului la avort în SUA a băgat întreaga lume în trepidații. Brusc, toată lumea a uitat de prețuri, de COVID 19, de sărăcie, corupție și altele și a început să ne explice, încă o dată, ce poate și ce nu poate face o femeie cu corpul ei. Este sau nu dreptul la avort un lux? Sau e o necesitate? Să analizăm puțin problema. Avortul e o alegere PERSONALĂ de a nu păstra o sarcină, nu o metodă de contracepție. Știu, avem cifre mari de mame minore, care, ce să vezi, devin mame tocmai fiindcă avortul e încă incriminat MORAL! Căci, incriminarea legală nu a exclus incriminarea morală pe care toată lumea pare să aibă dreptul să o facă.

Și totuși, cine sunt cei care incriminează avortul? Pai, în mare parte politicienii și bisericile, din niște rațiuni extrem de simple. Politicienii au nevoie de votanți, iar bisericile de enoriași. Cam asta e situația, prezentată pe scurt și la modul cinic. Însă, un copil nu e o cifră, ci e o viață. Numărul mare de avorturi e însă generat de eșecul promovării contracepției. Iar aici nu e vorba de nimic întâmplător. Dacă prezervativele sunt o opțiune relativ scumpă pentru cei cu venituri modeste, care în România sunt extrem de mulți, cea mai la îndemână metodă contraceptivă e pilula. Care, ce să vezi, păcălește corpul femeii că e mereu gravidă. Cam așa funcționează, pe scurt, producând grave dezechilibre hormonale. Nici numărul de cancere și alte boli depistate la femeile care iau anticoncepționale nu e deloc mic. Firește, știința se spală pe mâini și ne spune că nu există o legătură clară! E lesne de înțeles de ce multe femei aleg să nu se protejeze folosind anticoncepționale. Ce e mai greu însă de înțeles e de ce mereu sarcina e o vină  EXCLUSIV a femeii!

Există însă o altă metodă contraceptivă mult mai puțin exploatată! Vasectomia, procedură reversibilă, pe care, ce să vezi, trebuie să o facă bărbatul! Ei, aici să te ții! Dacă toată țara se dedă la o opinie când vine vorba de femeile care fac avort și care sunt considerate de unii criminale, când vine vorba de vasectomii, lumea pare să fi amuțit! Cum să treacă bietul bărbat prin așa ceva? Dar de ce? Cum să sufere el? Chiar! De ce? Când de mii de ani ne-am obișnuit ca femeia să fie cea care face avort, care e considerată criminală, care a trebuit să facă avorturi ilegale și să își riște viața în comunism? De ce? Totul pentru ca bărbatul să fie protejat și ferit pentru ca mai apoi să fim numite sexul slab? Poate că e vremea ca discuțiile despre avort să se mute și în partea cealaltă de cuplu, căci un copil, avortat sau nu, se face în DOI! La fel se poate face și contracepția, TOT în DOI! Sau poate, lansăm o pilula pentru bărbați, să riște și ei cancer! Și apoi, să ne explice cum femeia care avortează e sau nu criminală!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.