Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ayatollahul Iranului nu mai are deloc încredere în americani: 'Pe hârtie au afirmat că sancţiunile vor fi ridicate, dar în practică ei nu le-au ridicat'

ft.com
ali khamenei

Iranul nu are încredere în promisiunile SUA privind ridicarea sancţiunilor impuse Teheranului, a declarat duminică liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, care a subliniat că ţara sa va reveni la angajamentele incluse în acordul nuclear internaţional din 2015 doar după ce Washingtonul pune capăt sancţiunilor, transmite Reuters, relatează Agerpres.

''Am avut încredere în America în timpul lui Obama şi ne-am îndeplinit angajamentele. Dar ei (americanii) nu au făcut acelaşi lucru. Pe hârtie americanii au afirmat că sancţiunile vor fi ridicate, dar în practică ei nu le-au ridicat'', a spus Khamenei într-un discurs televizat.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

''Pentru noi, promisiunile lor nu sunt credibile'', a adăugat liderul iranian.

La începutul lunii februarie, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat că Iranul a început să producă uraniu metalic cu scopul de a-l folosi drept combustibil pentru unul dintre reactoarele sale, o nouă încălcare a angajamentelor sale asumate de Teheran în acordul din 2015.

Acordul internaţional semnat în 2015 de Iran şi şase mari puteri (SUA, Regatul Unit, Franţa, Rusia, China şi Germania) include o interdicţie pentru 15 ani în ceea ce priveşte "producţia sau achiziţia de plutoniu sau uraniu metalic ori de aliaje ale acestora". El prevede că Teheranului i se va permite să înceapă studii privind producţia de combustibil pe bază de uraniu "în cantităţi mici" după zece ani, dar numai cu acceptul celorlalte ţări semnatare.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.