Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Azerbaidjan: Preşedintele îl demite pe ministrul securităţii

Preşedintele azer Ilham Aliev l-a demis sâmbătă pe ministrul securităţii, în funcţie de unsprezece ani şi perceput până acum ca unul dintre pilonii regimului autoritar în această ţară din Caucazul de sud, informează AFP. 

"Am decretat eliberarea din funcţie a lui Eldar Mahmudov care părăseşte postul de ministru al securităţii Azerbaidjanului", a declarat preşedintele, potrivit unui text publicat pe site-ul său oficial. 

Niciun motiv nu a fost dat pentru această demitere bruscă. Ministrul de 59 de ani şi-a început mandatul în 2004 fără să-l întrerupă. 

Pentru opozantul Isa Gambar, această demitere bruscă a lui Mahmudov arată "din nou cât de opac este sistemul politic în Azerbaidjan". 

Ilham Aliev "demite pe unul dintre principalii miniştri ai guvernului fără nicio explicaţie, ca o lovitură în cap", şi-a exprimat el regretul. 

Pentru Ali Kerimli, şeful Frontului Popular azer, "Azerbaidjanul este o ţară sub regim autoritar. Preşedintele nici măcar nu trebuie să-şi explice decizia societăţii". 

Ales în 2003 după moartea tatălui său Heydar Aliev, Ilham Aliev conduce cu o mână de fier această ţară bogată în hidrocarburi situată pe malul Marii Caspice. 

Organizaţiile de apărare a drepturilor omului califică în mod regulat regimul azer drept autoritar şi corupt şi îl acuză de asemenea de încălcări ale drepturilor omului, aminteşte France Presse.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.