Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Azerbaidjanul crește importurile de gaze naturale din Turkmenistan

Shutterstock
gaze azerbaidjan

Azerbaidjanul a importat un total de 1,51 miliarde de metri cubi de gaze naturale din Turkmenistan pentru întregul an 2023, relatează Azernews.

Potrivit datelor Statisticii de Stat din Azerbaidjan Comitetul, în perioada specificată, importurile de gaze naturale din Turkmenistanul este cu 77% mai mare decât în 2022 (857 milioane cubi metri).

În termeni valorici, importurile Azerbaidjanului de gaze naturale din Turkmenistanul pentru întregul an trecut s-a ridicat la 218,22 dolari milioane, ceea ce reprezintă cu 96,8% mai mult decât în aceeași perioadă a 2022, când s-a ridicat la 110.87 milioane de dolari.

În plus, în întregul an 2023, Azerbaidjanul a achiziționat mai mult peste 2,33 miliarde de metri cubi de gaze naturale din străinătate țări pentru o sumă totală de 361,99 milioane USD.

Între timp, cifra de afaceri comercială dintre Azerbaidjan și Turkmenistanul pentru întregul an 2023 a ajuns la 773,9 milioane de dolari, ceea ce reprezintă Cu 44,5% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2022 (535,39 USD milioane).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.