Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Azerbaidjanul va continua să ajute consumatorii europeni să aibă acces la gaze naturale

energyintel.brightspotcdn.com
gaze-ue

"Azerbaidjanul și-a mărit substanțial aprovizionarea cu gaze naturale către Europa și exportul total de gaze naturale", a declarat președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, în cadrul discursului rostit la ceremonia de deschidere a celui de-al 10-lea Forum global de la Baku, cu tema "Lumea de azi: Provocări și speranțe", relatează APA, citat de apa.az.

"Dacă am exportat 19 miliarde de metri cubi în 2019, în total. Deci, anul acesta, vor fi peste 24 de miliarde de metri cubi, iar jumătate din această cantitate, cel puțin jumătate, va merge în Europa. Și asta cu siguranță a ajutat și vom continua să ajutăm consumatorii europeni să aibă acces la gaze naturale, ținând cont de situația geopolitică actuală", a menționat șeful statului.

Despre  cooperarea actuală dintre Azerbaidjan și Bulgaria

Sectorul energetic este unul dintre principalele domenii de cooperare actuală dintre Azerbaidjan și Bulgaria, a declarat președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, în momentul în care a primit scrisorile de acreditare ale noului ambasador extraordinar și plenipotențiar al Bulgariei, Rouslan Stoyanov, recent numit, relatează AzVision.az.
Președintele azer s-a referit la importanța proiectului Coridorului Sudic de Gaze și și-a exprimat speranța că ambele țări vor continua să fie parteneri apropiați în ceea ce privește asigurarea securității energetice pentru mulți ani de acum încolo.
Șeful statului a declarat că implementarea proiectelor comune a permis Bulgariei să evolueze în calitate de țară de tranzit pentru gazul azer.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.