Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile ar fi ascuns adevărul. Bacterii extrem de periculoase în borșul de pește dat de pomană la Murgeni, unde au murit 3 pacienți

observator
morti murgeni

Borșul de pește primit de pomană de spitalul Murgeni de la Mânăstirea Florești, unde trei pacienți au murit, conținea bacterii periculoase, arată noi date din anchetă.

Mai exact, un document publicat de Libertatea arată că borșul de pește conținea bacterii periculoase în cantități mici, însă care pot deveni cu adevărat problematice pentru un organism bolnav.

Reprezentanții DSP Vaslui, Serviciul de Medicină Legală nu au comunicat până la momentul actual care au fost cauzele deceselor, ba chiar fostul manager al spitalului, Ionel Carp, a declarat într-un interviu pentru o publicație locală că „Rezultatele probelor alimentare care au fost duse și la DSP și la DSVSA au ieșit curate”.

Un document oficial al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui, comunicat Prefecturii Vaslui, îl contrazice pe fostul manager al spitalului și arată că toți cei implicați au știut încă din 29 noiembrie că au fost găsite bacterii periculoase în mâncare.

Mai exact, în borșul de pește au fost găsite Clostridium perfringens, Bacillus cereus și cerulida

Bacteriile Clostridium perfringens se găsesc în sol, apă și în intestinele animalelor. Medicii spun că de cele mai multe ori, intoxicația alimentară apare atunci când sunt mâncate alimente gătite și depozitate necorespunzător.

Probele de apă, din sursa folosită la prepararea borșului, nu au indicat prezența Clostridiumului, notează documentul DSVSA.

„Bacillus cereus formează două toxine responsabile pentru intoxicația alimentară, în general când numărul de bacterii depășesc 100.000 pe gram de hrană, deși există și cazuri cunoscute de otrăvire în care concentrația a fost cu mult sub 6.000/g”, se mai arată în adresa transmisă Prefecturii Vaslui.

Sunt indicate și valorile bacteriilor descoperite în borș:

Clostridium perfringens – 1,64 milioane/gram

Bacillus cereus – 3.091/gram

Cerulida – 945,98/gram

29 de pacienți s-au îmbolnăvit și alți 3 au murit după ce au consumat alimentele primite de pomană de la Mânăstirea Florești în 23 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.