Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bahram Ghasemi, purtător de cuvânt din guvernul iranian, afirmă că Donald Trump ar trebui să sune le Teheran dacă își dorește să existe un dialog

iran, sua

Bahram Ghasemi, purtătorul de cuvânt al ministrului de Externe din Iran, a declarat luni că președintele american Donald Trump va trebui să inițieze conversația, dacă își dorește să negocieze cu Iranul, relatează Associated Press, informează Mediafax.

Iranul consideră că Trump este cel care trebuie să convoace negocieri, după ce a retras Statele Unite din Acordul Nuclear menit să prevină dezvoltarea armelor nucleare de către Teheran.

Declarația purtătorului de cuvânt al ministrului de Externe vine ca răspuns la declarația lui Trump în legătură cu sancțiunile impuse Iranului.

Vezi și: Vladimir Putin, replică pentru Donald Trump: 'Rusia și SUA se confruntă cu noi tipuri de provocări' - VIDEO

„Având în vedere sancțiunile din ce în ce mai mari ale Statelor Unite asupra Iranului, va veni momentul în care aceștia ma vor suna și vor spune «Hai să facem un acord», și vom face un acord”, a declarat președintele american.

„Poate că într-o zi Trump va suna Teheranul și va cere negocieri- acest lucru este mai probabil”, a declarat Bahram Ghasemi.

Momentan, autoritățile din Iran resping orice conversație sau negociere cu Statele Unite.

În luna mai, Donald Trump a decis că va retrage Statele Unite din acordul nuclear cu Iranul, din care mai făceau parte alte șase țări. Washingtonul a început să reimpună sancțiuni după retragerea din acord, dar Uniunea Europeană, Rusia şi China au indicat că doresc să menţină înțelegerea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.