Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bahrein va contribui la eforturile SUA vizând protejarea navelor comerciale din Golf

golful persic

Bahrein a anunţat luni că va contribui la eforturile SUA vizând protejarea navelor comerciale în Golful Persic, într-un context de tensiuni între Washington şi Teheran după o serie de atacuri asupra unor petroliere în regiune, transmite AFP potrivit Agerpres

Regele Hamad al Bahreinului a salutat 'rolul Statelor Unite şi sprijinul lor pentru securitatea şi stabilitatea regionale', a informat agenţia oficială de presă BNA, după întrevederea suveranului cu Kenneth McKenzie, comandantul forţelor americane în Orientul Mijlociu.

Regele Hamad a confirmat participarea ţării sale la 'eforturile comune vizând protejarea securităţii navigaţiei maritime internaţionale şi securizarea culoarelor internaţionale pentru comerţul' în Golf, a adăugat BNA.

Ştirea nu precizează în mod clar dacă Bahrein, sediul Flotei a V-a americane, va face parte din coaliţia pe care SUA încearcă să o constituie pentru escortarea navelor comerciale în Golf.

În timp ce majoritatea ţărilor europene au declinat propunerea americană, pentru a nu-şi afecta eforturile de salvare a acordului nuclear cu Iranul, Marea Britanie a anunţat că va lua parte la coaliţie, după sechestrarea pe 19 iulie de către Iran a unui petrolier sub pavilion britanic în Golf.

În iulie, Bahrein a anunţat că va găzdui în octombrie o conferinţă a SUA privind 'securitatea navigaţiei maritime şi aeriene'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.