Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcări impresionante de trupe la Bakhmut. Liderul mercenarilor Wagner anunță 80.000 de soldați ucraineni plus 200.000 pregătiți de NATO în caz de urgență/ Upda

nationalinterest.org
grupul wagner

Lucrurile se precipită în zona Bakhmut! Se pare că forțele armate ucrainene vor să-i scoată în cel mai scurt timp pe soldații ruși din zonă.

Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) au concentrat un grup de peste 80.000 de militari în jurul Bakhmut, a declarat fondatorul trupelor de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, relatează TASS. „Acest grup se află în Seversk, în Slavyansk, în Kramatorsk, Druzhkovka, Konstantinovka și Chasovoy Yar", a spus Prigozhin.

Potrivit lui Prigozhin, forțele armate ale Ucrainei, cu ajutorul forțelor acumulate, pe lângă operațiunile militare de la Bakhmut, ar putea încerca să dea prima lovitură în direcția Belgorod, "vor încerca să ajungă la Belgorod". A doua direcție a posibilelor acțiuni ale ucrainenilor fost indicată linia Kremennaya, unde, în opinia sa, forțele ucrainene pot încerca să "meargă la Valuiki".

De asemenea, susține liderul Wagenr, forțele armate ale Ucrainei ar fi primit o cantitate mare de echipamente NATO, fiind instruiți aproximativ 200 de mii de oameni în rezervă. "Ucrainenii au primit un număr foarte mare de echipamente NATO diferite, diverse vehicule blindate, tancuri Leopard, despre care toată lumea vorbește și discută, și au pregătit rezerve de aproximativ 200.000 de persoane", a spus el. Afirmațiile făcute de Evgheni Prigojin nu au fost confirmate și dintr-o sursă indepedentă.

Principalele zone vizate

Federația Rusă își concentrează principalele eforturi pe încercările de a captura complet regiunile Donețk și Lugansk, a informat miercuri Statul Major al Armatei Ucrainei pe contul de Facebook al instituției.

„Inamicul continuă să desfășoare operațiuni ofensive în direcțiile Lyman, Bakhmut, Avdiiv, Marin și Shakhtar. Cele mai aprige bătălii continuă în părțile de sud și de nord ale Bahmut, iar inamicul a desfășurat și acțiuni ofensive în direcția Avdiivka cu scopul de a stabili controlul asupra Avdiivka și Maryinka”, spun ucrainenii.

„Agresorul rus continuă să folosească tacticile sale obișnuite de teroare împotriva populației civile, bombardând zonele populate și infrastructura critică”, se mai arată în raport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.