Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bâlbele IPJ Călărași, după ce șeful CJ Călărași a fugit de polițiști. Cum a scăpat baronul liberal de un dosar penal / VIDEO

Jurnalul de Calarasi
Vasile Iliuta Calarasi

Urmărire ca în filme pe străzile din Călăraşi, avându-l ca protagonist chiar pe şeful judeţului, Vasile Iliuţă! Vasile Iliuță, preşedintele Consiliului Judeţean, a fost urmărit de mai multe echipaje de poliţie pe străzile din municipiul Călărași, după ce a fugit când a fost oprit de agenţi în trafic. Șeful CJ a fost oprit în trafic și i s-a cerut să prezinte documentele la control. A fost rugat să rămână în mașină şi urma să fie testat cu aparatul alcooltest, dar a demarat şi a fugit prin tot orașul, până la domiciliul său.

Într-o intervenție telefonică la Antena3, purtătorul de cuvânt al IPJ Călărași, subinsp. Florentina Dobre, a declarat că polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională și i-a fost reținut permisul de conducere, fără a i se întocmi un dosar penal.

Un stat membru cere UE să renunțe la ora de vară. Care este motivul

Dialog moderator - Florentina Dobre:

Florentina Dobre: Bineînțeles, colegii mei aplică legea și se comportă în același fel cu orice conducător auto, indiferent de ce calitate are.

Moderator: Șeful dvs face ture de noapte? Verifică dacă se respectă legea rutieră în Călărași?

Florentina Dobre: Șeful meu? Competențele pe care le are șeful meu sunt date de lege. Cu siguranță, când este nevoie și șeful meu este prezent, este alături de colegi.

Moderator: Cine l-a chemat aseară, că înțeleg că a fost nevoie de prezența șefului IPJ Călărași. De domnul care a fost prezent și a purtat un dialog prin gard cu președintele CJ Călărași. N-am auzit niciodată așa ceva. În închisori sunt foarte mulți oameni arestați pentru că au condus sub influența băuturilor alcoolice.

Florentina Dobre: Dialogul a fost purtat de colegii care au fost prezenți pe teren și care au și interacționat cu conducătorul auto.

Moderator: Cine a luat decizia să fie sunat un procuror, în loc să fie dus la recoltare de probe biologice șeful CJ?

Florentina Dobre: Așa cum v-am spus, noi de fiecare dată ne sfătuim cu parchetul.

Moderator: Dar cum se procedează în astfel de cazuri? Cât de des s-a întâmplat să se dea contravenții pentru oamenii care au fugit de polițiști și au refuzat să fie testați cu etilotestul? Cred că este cea mai îngăduitoare modalitate aplicată de dvs. Noi, în București, spre exemplu, când am avut șoferi care au fugit de poliție, au ajuns să fie încătușați, duși cu forța pentru a se recolta probe biologice. Pentru că atunci când un om fuge de poliție, cu siguranță, are ceva de ascuns, nu?

Florentina Dobre: De fiecare dată când a fost nevoie, colegii mei au aplicat legea.

Moderator: Aș vrea să-mi răspundeți concret. L-ați scăpat pe șeful CJ Călărași de dosar penal?

Florentina Dobre: După cum v-am zis, bărbatul respectiv de 49 de ani din Călărași a fost oprit în trafic de polițiști, nu a respectat indicațiile polițiștilor, a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere. Vă mulțumesc frumos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.