Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Balcanii ar fi izvorul principal de recrutări pentru mercenari care luptă pentru Rusia în Ucraina (surse ucrainene)

veja.abril.com
mercenari rusia

Balcanii sunt principala sursă de mercenari pentru Rusia, potrivit Centrului Național de Rezistență, o organizație operată de Forțele Speciale ale Ucrainei, relatează Kyiv Independent.

Potrivit centrului, o figură cheie în procesul de recrutare este lunetistul mercenar sârb veteran, Deyan Berich, care a luptat pentru Rusia împotriva Ucrainei în 2014. Un alt mercenar sârb important a fost identificat ca fiind Zika Radoic, care luptă în prezent pentru Rusia.

Rusia se bazează din ce în ce mai mult pe mercenari în Ucraina, potrivit oficialilor guvernului britanic, care au spus că acum există 20.000 de luptători ai Grupului Wagner în această țară invadată de Rusia.

Evgheni Prigojin, șeful grupului de mercenari Wagner, a dat anterior de înțeles că și români ar lupta în gruparea paramilitară a Kremlinului, afirmând totodată că acesta are un număr „uriaș” de centre de recrutare într-o altă țară a Uniunii Europene.

„Da, într-adevăr, avem un număr uriaș de centre de recrutare în Republica Cehă. În general, vreau să notez că cetățenii Republicii Cehe luptă perfect în rândurile grupului Wagner. Și sunt foarte mândri că sunt singurii dintre acei europeni care muncesc cu armele în mână pentru a proteja interesele Federației Ruse”, a afirmat Prigojin.

„Noi le mulțumim de asemenea britanicilor, francezilor, polonezilor și românilor. Le suntem în mod special recunoscători celor care trăiesc în foste republici ale URSS - estonilor și letonilor”, a adăugat el într-o aparentă contradicție față de afirmația anterioară. Nu este clar dacă Prigojin a încercat să fie sarcastic aici.

Grupul Wagner este o formațiune paramilitară controlată de statul rus, care luptă în primul rând în zona Bahmut, locul celor mai grele ostilități de-a lungul întregii linii a frontului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.