Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Balonul spitalului regional Iași se 'sparge': lovitură pentru Alexandru Rafila, care anunța cu mare tam-tam contractul de proiectare

Inquam Photos / Octav Ganea
Morga morti UPU Spitalul Universitar Bucuresti

Contractul de proiectare al Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi a fost semnat, a anunțat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în cadrul şedinţei de Guvern din data de 8 decembrie. Proiectul va costa peste 420 de milioane de euro.

Deşi ministrul Alexandru Rafila spunea că acest lucru s-a întâmplat deja, acordul încă nu este parafat, informează jurnaliștii de la Ziarul de Iași. În plus, contestaţia depusă împotriva raportului procedurii a fost respinsă.

Cele mai noi informaţii arată că sesizarea nici nu a fost judecată pe fond: conform unui document consultat de Ziarul de Iași, contestaţia a fost respinsă la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) întrucât nu a fost plătită cauţiunea obligatorie de către contestatar (o asociere de firme condusă de firma turcă NKY Architects).

Asocierea condusă de NKY a avut cea mai bună ofertă din punct de vedere tehnic, dar o ofertă financiară cu un „preţ neobişnuit de scăzut” (22 milioane lei faţă de 64 milioane lei - valoarea estimată de MS). În schimb, asocierea declarată câştigătoare a licitat 39 milioane lei.

Însă, din motivarea CNSC, putem afla că o altă asociere de firme a depus o cerere de intervenţie pentru respingerea contestaţiei, iar, de regulă, astfel de solicitări sunt depuse de către câştigătorul licitaţiei.

Unitatea medicală de la Iași va avea șapte etaje, 850 de paturi de spitalizare continuă, 60 paturi de urgenţă, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 săli de operaţie, servicii avansate de imagistică, radiologie intervenţională, cardiologie intervenţională, neuroştiinţe și va fi organizată pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.