Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BAMF: Originea a peste 470 de solicitanţi de azil nu a putut fi identificată de către autorităţile germane

digi24.ro
Germania

Autorităţile germane nu au putut să identifice originea a peste 470 de solicitanţi de azil în 2020, potrivit datelor publicate de Biroul federal pentru migraţie şi refugiaţi (BAMF), transmite duminică dpa.

Potrivit BAMF, în cazul al 4.535 de solicitanţi de azil originea este ''neclară''. Aceste termen poate însă crea confuzie, întrucât majoritatea acestor persoane sunt kurzi sau arabi - cei mai mulţi dintre aceştia din urmă fiind palestinieni - care au ''locuit, credibil sau cu dovezi, într-un stat fără a deţine cetăţenia în cauză'', a explicat un purtător de cuvânt al BAMF.

În aceste cazuri, situaţia securităţii în ţara respectivă, cum ar fi Siria, este elementul decisiv în decizia privind acordarea sau nu a azilului, scrie Agerpres.ro.

De exemplu, palestinienii care trăiesc ca refugiaţi în Siria îşi pot exercita aproape toate drepturile civile acolo. Totuşi, de regulă, ei nu primesc cetăţenia siriană.

În total, 102.581 de străini au solicitat azil în Germania pentru prima dată în 2020. Dintre aceştia, au existat 26.520 de cereri pentru protecţie internaţională pentru copii cu vârsta sub un an născuţi în Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.