Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Angliei a sfidat aşteptările pieţelor, menţinând dobânda de bază la nivelul record de 0,1%

Forbes
bank banca

Banca Angliei (BoE) a sfidat aşteptările pieţelor, menţinând dobânda de bază la nivelul record de 0,1% şi punând mai presus temerile privind încetinirea economiei de îngrijorările legate de creşterea inflaţiei, transmit Bloomberg şi Reuters.

Analiştii se aşteptau ca Banca Angliei să înceapă majorarea dobânzii, care ar fi urmat să ajungă la 1% anul viitor. Luna trecută, guvernatorul BoE, Andrew Bailey, vorbea despre necesitatea de a acţiona pentru a ţine sub control inflaţia, potrivit Agerpres.

Recentele date economice consolidează opinia că actualele costuri de împrumut vor trebui să crească "în următoarele luni" pentru a menţine inflaţia în linie cu ţinta Băncii Angliei, de 2%. Dar se menţin incertitudini majore privind piaţa forţei de muncă, după încheierea schemei guvernamentale de sprijinire a locurilor de muncă, a apreciat joi Comitetul de politică monetară al BoE.

Banca Angliei se aşteaptă acum ca rata inflaţiei să ajungă la 5% în aprilie 2022, cea mai ridicată estimare din 2011. Majoritatea oficialilor britanici estimează că inflaţia ridicată va fi temporară iar BoE susţine că doar politica monetară nu poate preveni majorarea preţurilor de consum.

De asemenea, Banca Angliei a înrăutăţit estimările privind avansul economiei în 2021 şi 2022 la 7% şi, respectiv, 5%. De asemenea, creşterea va încetini semnificativ la 1,5% în 2023 şi la 1% în 2024.

A cincea economie mondială ar urma să revină în primul trimestru din 2022 la nivelul de dinaintea pandemiei. Anterior, BoE estimase că în trimestrul patru din 2021 economia va reveni la nivelul de dinaintea pandemiei.

Banca Angliei a anunţat că menţine programul de achiziţii de obligaţiuni, a cărui valoarea totală este de 895 miliarde lire sterline.

Până acum, majoritatea băncilor centrale din ţările bogate au dat asigurări că nu se grăbesc să retragă măsurile de stimulare masive furnizate pentru a sprijini redresarea economiilor în urma pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.