Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Angliei anunță că va începe achiziţionarea de obligaţiuni guvernamentale britanice de până la cinci miliarde de lire sterline pe zi

www.bursa.ro
banca angliei

Banca Angliei (BoE) a anunţat că miercuri va începe achiziţionarea de obligaţiuni guvernamentale britanice în valoare de până la cinci miliarde de lire sterline (5,31 miliarde de dolari) pe zi, cu scadenţă reziduală de cel puţin 20 de ani, pentru a readuce stabilitatea pe piaţa financiară, transmite Reuters.

Şi ministrul britanic de Finanţe, Kwasi Kwarteng, a încercat să atenueze turbulenţele de pe pieţele financiare spunându-le bancherilor că Executivul se angajează să respecte disciplina fiscală şi colaborează strâns cu Banca Angliei şi organismul public de previziune bugetară OBR, potrivit Agerpres.

Noul ministru britanic al Finanţelor a prezentat vineri un plan care prevede reducerea taxelor şi o creştere a împrumuturilor, estimând că aceste costuri ridicate vor fi compensate de dublarea ritmului de creştere economică. În acelaşi timp, Guvernul de la Londra a anunţat că va subvenţiona facturile la energie pentru gospodării şi firme cu o valoare de 60 de miliarde de lire sterline (64 de miliarde de dolari) numai în următoarele şase luni.

Aceste propuneri au dus la prăbuşirea cursul de schimb al lirei sterline până la un minim istoric de 1,03 dolari. Turbulenţele de pe pieţele financiare pun presiune asupra ministrului Finanţelor să îşi reevalueze politica fiscală care a provocat un colaps al valorii activelor britanice în ultimele zile. Potrivit calculelor Reuters, costurile cu împrumuturile pe zece ani ale Guvernului britanic au înregistrat cea mai mare crestere lunara de dupa 1957.

Marţi, economistul şef de la Banca Angliei, Huw Pill, a spus că este posibil ca banca centrală să decidă o majorare "semnificativă" de dobândă la reuniunea sa din luna noiembrie, adăugând că turbulenţele de pe pieţele financiare au un impact serios asupra economiei şi vor fi luate în calcul în următoarele previziuni elaborate de Banca Angliei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.