Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Angliei reduce dobânda de politică monetară, din cauza efectelor negative ale coronavirusului

Operation World
Anglia Marea Britanie Scotia

Banca Angliei (BOE) a decis, miercuri, reducerea cu 0,5% a ratei dobânzii de politică monetară, în cadrul măsurilor de contracarare a efectelor negative pe care epidemia de coronavirus le are asupra economiei.

Măsura a fost luată de urgenţă, într-o şedinţă neprogramată, conform Mediafax.

Reducerea este prima tăiere de urgenţă de la criza financiară încoace. Banca centrală a Marii Britanii a anunţat de asemenea că reduce rata rezervelor minime obligatorii într-o măsuri menită să asigure că firmele vor avea lichiditate pentru a trece peste perioada dificilă.

Consiliul Băncii Angliei a decis în unanimitate să reducă dobânda-cheie la 0,25%.

Decizia vine la o săptămână de la o măsură similară a băncii centrale din Statele Unite, Rezerva Federală, care a redus dobânda de politică monetară tot cu 0,5%. Banca Centrală Europeană (BCE) este aşteptată să continue la întrunirea de joi măsurile monetare.

„Deşi magnitudinea şocului economic generat de Covid-19 este încă foarte incert, activitatea (economică) este foarte probabil să încetinească în Marea Britanie în lunile următoare", a spus Banca Angliei într-un comunicat.

Mişcarea a fost anunţată înainte de deschiderea pieţei bursiere londoneze. Indicele FTSE 100 a început ziua pe plus, în creştere cu 1,6%, în contextul deciziei.

„Singura surpriză este că nu există ghidaj în avans în ceea ce priveşte următoarea decizie de politică monetară", a comentat decizia Allan Monks, economist la sediul JP Morgan din Londra, care spune că se aştepta atât la reducerea dobânzii cât şi la tăierea rezervelor minime obligatorii. Monks se aşteaptă ca băncile centrale să demareze programe de relaxare cantitativă dacă criza se agravează.

Următoarea întrunire de politică monetară a BOE este programată pe 26 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.