Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Centrală a Germaniei: creșterea economică a țării se va redresa

steag germania
Avansul economiei germane a fost mai lent în trimestrul trei din 2018, pe fondul scăderii producţiei auto după implementarea noilor proceduri mai stricte de testare a poluării (WLTP), dar motoarele recentei expansiuni se menţin, astfel încât creşterea ar trebui să se redreseze în ultimele trei luni din acest an, a previzionat, luni, Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank), transmite Reuters, informează Agerpres.

"Tendinţa de creştere a economiei germane încă este intactă. Climatul de afaceri s-a îmbunătăţit considerabil în trimestrul trei din 2018, conform datelor Ifo, astfel încât ne aşteptăm ca avansul economiei să accelereze în actualul trimestru", se arată în raportul lunar al instituţiei. 

Totuşi, analiştii se aşteaptă la o creştere modestă a PIB-ului Germaniei în perioada iunie-septembrie 2018, în urma scăderii producţiei industriale, a sectorului construcţiilor şi a încetinirii vânzărilor de retail. 

Săptămâna trecută, ministrul Economiei, Peter Altmaier, a avertizat că expansiunea PIB-ului Germaniei pierde din avânt deoarece sporirea tensiunilor comerciale pe plan extern şi lipsa de personal calificat pe plan intern limitează perspectivele de creştere ale celei mai mari economii europene. 

Prezentând estimările Guvernului revizuite în scădere, Peter Altmaier a declarat că PIB-ul Germaniei ar urma să înregistreze, atât în acest an, cât şi în următorii doi ani, un avans de 1,8% (faţă de prognoza precedentă de 2,3% în 2018 şi 2,1% în 2019). 

În 2017, economia germană a urcat cu 2,5%. 

Cererea internă va continua să sprijine expansiunea PIB-ului în 2018 şi în 2019, alături de rata scăzută record a şomajului şi creşterea salariilor. În 2019, va fi al zecelea an consecutiv de creştere a PIB-ului Germaniei, contribuind la cea mai îndelungată fază de creştere economică din 1966. 

Perspectivele economice sunt afectate de tendinţele protecţioniste şi de disputele comerciale internaţionale. Economia ar înregistra un ritm mai rapid de creştere dacă firmele ar găsi mai rapid muncitori calificaţi, a explicat Altmaier

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.