Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Centrală Europeană solicită o reglementare a criptomonedelor, ca răspuns la posibila sustragere a Rusiei de sancțiuni

caleaeuropeana.ro
banca centrala europeana bce

„Este atât de important ca MiCA (sau Markets in Crypto Assets) să fie implementat cât mai repede posibil, astfel încât să avem un cadru de reglementare în care activele cripto pot fi efectiv capturate”, a spus Christine Lagarde, conform cointelegraph.com.

Christine Lagarde, președintele Băncii Centrale Europene (BCE), le-a cerut parlamentarilor să aprobe un cadru de reglementare privind cripto, sugerând că ar putea împiedica Rusia să evite sancțiunile economice.

Adresându-se reporterilor la o reuniune informală a miniștrilor Economiei și Finanțelor de vineri, Lagarde a spus că Banca Centrală Europeană va implementa „în mod decisiv și riguros” sancțiunile impuse Rusiei de parlamentarii europeni ca răspuns la invazia Ucrainei de către țară. Ca răspuns la o întrebare referitoare la utilizarea potențială de către Rusia a criptomonedei pentru a se sustrage unora dintre aceste măsuri, președintele BCE a cerut să se ia măsuri cu privire la o propunere existentă pentru un cadru de reglementare privind activele digitale.

„Ori de câte ori există o interdicție sau interdicție sau un mecanism în vigoare pentru a boicota sau interzice, există întotdeauna căi criminale care vor încerca să ocolească interdicția sau interdicția”, a spus Lagarde. „Este atât de important ca MiCA să fie implementat cât mai repede posibil, astfel încât să avem un cadru de reglementare în care activele cripto pot fi efectiv capturate.”

MiCA, sau Markets in Crypto Assets, a propus crearea „un cadru de reglementare pentru piața cripto-activelor care susține inovarea și se bazează pe potențialul cripto-activelor într-un mod care să păstreze stabilitatea financiară și să protejeze investitorii”. Introdusă pentru prima dată Comisiei Europene în septembrie 2020 și adoptată de Consiliul European în noiembrie 2021, propunerea era programată pentru un vot care urmează să fie implementat de Parlamentul European luni.

Cu toate acestea, raportorul Stefan Berge a anunțat vineri că a amânat votul, pe fondul îngrijorării că ar fi interpretat greșit ca o interdicție a cripto minării cu dovadă de lucru. La momentul publicării, nu există o dată programată pentru ca oficialii UE să voteze asupra cadrului.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden , a anunțat joi o serie de sancțiuni menite să impună „costuri devastatoare” Rusiei din cauza atacului țării asupra Ucrainei. Președintele a anunțat că Statele Unite și aliații săi vor impune sancțiuni împotriva a cinci bănci majore din Rusia, precum și mai multor cetățeni de elită care s-au „îmbogățit în detrimentul statului rus”. Măsurile economice nu au inclus tăierea Rusiei de la sistemul de plăți SWIFT sau transferurile cripto.

Situația din Ucraina este încă în curs de dezvoltare, dar au existat rapoarte conform cărora Rusia a bombardat locații din toată țara, inclusiv un aeroport militar din apropierea capitalei Kiev, de când președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi o „operațiune militară specială”. Membrii comunității cripto au oferit donații armatei ucrainene și organizațiilor locale pe măsură ce criza se desfășoară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.