Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Centrală Europeană va face anul viitor o revizuire a modului în care își desfășoară activitatea

Banca Central Europeana

Banca Centrală Europeană va începe în ianuarie o revizuire strategică a modului în care își desfășoară activitatea, acțiune pe care o va încheia până la sfârșitul anului 2020, a declarat joi noul președinte al BCE, Christine Lagarde.

Lagarde a declarat, într-o conferință de presă după prima reuniune de politici a a instituției din mandatul său, că nu există zone preconcepute de finalizare a revizuirii, prima în 16 ani, despre care a spus că „a fost puțin întârziată”.

Revizuirea „trebuie să fie cuprinzătoare, trebuie să analizeze toate problemele, trebuie să întoarcă fiecare piatră și va lua timp, dar nu va dura prea mult timp”, a spus Lagarde.

Ea a spus că BCE se va consulta cu membrii Parlamentului European, cu comunitatea academică și cu reprezentanții societății civile pentru determinarea obiectivelor sale.

„Se va viza nu numai predicarea evangheliei pe care credem că am stăpânit-o, ci vom asculta și părerile celor la care vrem să ajungem”, a adăugat ea, promițând că demersul va include și „provocările imense” pe care le prezintă inegalitatea și schimbările climatice.

Citește și: SURSE - Planul 'B' în PNL dacă pică alegerea primarilor în două tururi

Banca Centrală Europeană a modificat joi și estimările de inflație și creștere economică, făcând doar mici schimbări și continuând să creadă într-o recuperare lentă, dar constantă în anii următori.

Cu un război comercial global care continuă să afecteze încrederea, sectorul industrial european a avut un an agitat. Dar datele recente au sugerat că Germania, cea mai mare economie a blocului, a evitat o recesiune prognozată pe scară largă, iar ritmul de creștere economică se poate îmbunătăți.

Cu toate acestea, îngrijorările rămân, a declarat Lagarde, subliniind incertitudinea geopolitică, protecționismul și vulnerabilitățile pe piețele emergente ca riscuri cheie.

Banca Centrală Europeană și-a menținut politica monetară neschimbată în prima ședință condusă de Christine Lagarde. Instituția și-a menținut dobânda la facilitatea de depozit la nivelul record minus 0,5%, păstrând în mod ferm opțiunea unei alte reduceri a ratei. De asemenea, a promis rate scăzute ale dobânzii pentru o perioadă extinsă, precum și menținerea ritmului achizițiilor de obligațiuni constant la 20 miliarde de euro pe lună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.