Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Garanti BBVA și compania Türk Telekom din Turcia sunt afectate de atacuri cibernetice care au început pe 27 octombrie

news.sky.com
hacker

În Turcia, banca Garanti BBVA și compania de telecomunicații Türk Telekom sunt afectate de atacuri cibernetice care au început pe 27 octombrie, anunță publicația Hurriyet, anunță MEDIAFAX.

"Ne-am confruntat cu un cyberattack la care echipele noastre de securitate cibernetică au răspuns imediat și au fost respinse", a declarat Yusuf Kıraç, responsabilul tehnologic principal la Türk Telekom, într-o declarație din 28 octombrie.

„Serviciile noastre funcționează normal. În ceea ce ne privește, alți operatori și furnizori de servicii, care au fost vizați de atac, efectuează lucrările necesare”, a menționat oficialul.

Citește și: Victor Ponta reacționează după decizia privind votul pentru Guvernul Orban: E blat între PSD și PNL

Garanti BBVA a emis luni o declarație către bursa din Istanbul, recunoscând că este una dintre companiile afectate.

„Ne confruntăm cu un atac de tip DDOS [Distributed Denial of Service] care vizează încetinirea sau blocarea accesului la serviciile de pe canalele noastre digitale”, a spus banca, menționând că aceasta este o situație cu care se confruntă în diferite țări și instituții.

Astfel de atacuri sporesc traficul de internet către companii, ducând la afectarea serviciilor.

Banca a adăugat lucrează împreună cu furnizorii de servicii de internet pentru a găsi o soluție la această problemă.

„În timp ce acțiunile de până acum au rezolvat în mare măsură întreruperea accesului intern, întâmpinăm dificultăți în a răspunde la cererile venite din străinătate”, se arată în declarație.

Banca a dat asigurări că nu există riscuri în ceea ce privește confidențialitatea informațiilor clienților și securitatea financiară.

În România, Garanti Bank anunță, într-o postare pe Facebook, că din cauza problemelor tehnice sunt indisponibile momentan internet si mobile banking, website-urile garantibank.ro si bonuscard.ro, precum si platile de e-commerce.

Citește și: Neașteptat! Decizia luată de Rareș Bogdan .

Clientii pot folosi în continuare cardurile emise de banca pentru a efectua plati, ATM-urile Garanti Bank sunt, de asemenea, functionale, iar toate serviciile puse la dispozitie in agentii sunt in continuare disponibile.

Comisionarea operațiunilorefectuate în agenții va fi conform tarifarii prin internet si mobile banking, precizează instituția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.